Yhdysvaltalainen mediajätti valitsi Euroopan 20 kauneinta paikkaa – suomalaisjärvi listan kärjessä

Julkaistu:

CNN nosti Inarijärven Euroopan kauneimpien paikkojen joukkoon.
Yhdysvaltalainen mediajätti CNN valitsi Euroopan 20 kauneinta paikkaa.

Heti listan ensimmäisenä on Pohjois-Lapissa sijaitseva Inarijärvi.

– Korkealla napapiirin pohjoispuolella lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Inarijärvi on ympärivuotinen paratiisi, CNN kirjoittaa.

– Pimeät ja lumiset talvet tekevät siitä ihanteellisen paikan revontulien näkemiseen. Puiden reunustamat rannat hehkuvat syksyisin oransseina, ja kesällä voit uida järven viileissä matalikoissa. Tämä saamelaisen kulttuurin keskus on niin syrjäinen ja perinteikäs kuin Suomi vain voi tarjota.

Yli 1 000 neliökilometrin kokoinen Inarijärvi on Suomen kolmanneksi suurin järvi heti Saimaan ja Päijänteen jälkeen.

Alla kuvia Inarijärveltä.


Muut CNN:n Euroopan 20 kauneimman listalle yltäneet paikat ovat Norjan Lofootit, Skotlannin Unst-saari, Kreikan Zagori, Englannin Yorkshire Dalesin ylänköalue, Romanian Apuseni-vuoristo, Ranskan Loiren laakso, Espanjan Picos de Europan kansallispuisto, Sveitsin Adelboden, Tanskan länsirannikon Hennen ranta, Saksan Bayerischer Waldin kansallispuisto, Hollannin Hoge Veluwen kansallispuisto, Irlannin Union Hall, Walesin Barmouth, Slovenian Bohijn-järvi, Kroatian Susak-saari, Unkarin Hortobagyn kansallispuisto, Puolan Bialowiezan metsän kansallispuisto, Latvian Jurkalnen ranta ja Ruotsin Vättern-järvi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt