Tässä ovat Euroopan edullisimmat kulttuurikohteet - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä ovat Euroopan edullisimmat kulttuurikohteet

Edulliset kulttuurikohteet listattiin.

Post Office Travel tarkasteli 18 kulttuurikaupungin hintoja. Tukholma oli neljänneksi edullisin.­

3.10.2019 13:24

Post Office Travel listaa vuosittain maailman edullisimpia kaupunki- ja lomakohteita.

Kerroimme vastikään edullisimmista rantakohteista, joista ykköseksi kiri Bulgarian Sunny Beach ja kakkoseksi Portugalin Algarve.

Nyt Post Office Travel on laittanut järjestykseen edullisimmat kulttuurikohteet. Selvityksessä oli mukana 18 suosittua turistikaupunkia, joiden kulttuuritarjontaa vertailtiin keskenään. Suurin osa kohteista oli Euroopasta.

Selvityksessä vertailtiin tanssin, oopperan, konserttilippujen, museoiden, taidegallerioiden ja kulttuuriperintökohteiden hintoja.

Asiasta uutisoivat Post Office Travel ja Lonely Planet.

Budapest on edullisin

Kulttuurikohteiden edullinen ykkönen on tämän listauksen mukaan Budapest. Kaupunki valittiin myös viime vuonna edullisimmaksi kulttuuritarjonnaltaan.

Sisäänkäynti Unkarin kansallismuseoon maksaa tämän selvityksen mukaan 5,30 euroa.­

Budapest on kaiken kaikkiaan edullinen. Esimerkiksi sisäänkäynti Unkarin kansallismuseoon maksaa tämän selvityksen mukaan 5,30 euroa ja Matiaksenkirkkoon 5,95 euroa. Kokonaishinta kulttuuririennoille Budapestissa oli 79,11 euroa.

Edullisuuden ymmärtää, kun vertaa Budapestia kalliimpiin kulttuurikaupunkeihin. Kokonaishinta kulttuuririennoille on selvityksen mukaan Madridissa 486 euroa, New Yorkissa 472 euroa ja Milanossa 426 euroa.

Sekä Milanon että Madridin kulttuurikohteiden hinnat ovat nousseet tänä vuonna noin 30 prosenttia, sillä baletin, oopperan ja klassisen musiikin konserttilippujen hinnat ovat nousseet.

Tukholma edullinen yllättäjä

Budapest on edullinen, Milano, Madrid ja New York kalliita.

Mutta minne muualle voi suunnata, jos kaipaa edullista kulttuurilomaa muualta?

Euroalueesta edullisin kulttuurikohde oli Dublin, jossa kulttuuririennot maksoivat yhteensä 195 euroa, kun taas puolestaan koko listauksen toiseksi edullisin kohde oli Praha ja kolmanneksi edullisin Varsova.

Listan neljänneksi edullisin kohde oli hieman yllättäen Tukholma. Kuuden kulttuurikohteen yhteissummaksi tulee kaupungissa tämän selvityksen mukaan 179 euroa.

Lonely Planet huomioi, että Tukholman hintoja laskee Moderna Museetin ilmainen sisäänpääsy sekä klassisten konserttien ja oopperakonserttien verrattain edulliset hinnat. Tarkemmin ottaen Modeerna Museet ei kuitenkaan ole enää täysin ilmainen. Maksutta museon pääsevät tällä hetkellä kanta-asiakkaat ja alle 18-vuotiaat, museon sivut kertovat.

Moskovassa hinnat laskeneet

Osassa kohteita hinnat ovat myös laskeneet.

Kulttuurimatkailu Moskovassa, Berliinissä, Roomassa, Pariisissa ja Tukholmassa on nyt edullisempaa kuin vuosi sitten.

Etenkin Moskovassa hinnat ovat laskeneet. Laskua vuoden takaiseen on peräti 30 prosenttia.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?