Britiltä loksahti suu auki suomalaisen aamupuuron äärellä – näitäkään asioita muut eivät meissä ymmärrä

Julkaistu:

Kulttuurierot
Australialainen ihaili suomalaista pyörätieverkostoa, britti ihmetteli aamupuuroa voisilmällä, lukijat kertovat.
Olemme aiemmin kertoneet, millaisia asioita ulkomaalaiset ovat Suomessa ihmetelleet ja päin vastoin. Milloin turisti äimisteli R-kioskin ikkunaa, milloin suomalaisten intoa maksaa pienetkin summat kortilla pidettiin merkkinä köyhyydestä.

Mutta eivät ihmettelyt tähän lopu!

Juttujen kommenttiosioissa asiaa on puitu tiheään. Koostimme jälleen yhteen lukijoiden ajatuksia siitä, mitkä asiat Suomessa ja ulkomailla ihmetyttävät.

Voisilmä aamupurossa loksautti suun auki

– Brittikaverilla loksahti suu auki, kun laitoin aamupuuroon voisilmän. Ei voinut käsittää, ei sitten millään.


Suomalaiset pyörätieverkostot herättivät ihailua

– Australialainen ihmetteli, miten radiosta tulee niin vanhanaikaista musiikkia. Pyörätieverkosto siltoineen herätti ihastusta. Suuret verot ihmetyttivät myös ja keskiyön aurinko. Ranskalaisen suurin ihmettelyn aihe oli suomalainen sinappi. Miksi laittaa sokerivelliä lihaan. Salmiakki saa aikaan ikimuistettavan ilmeen ja sylkäisyefektin.

Suomalainen lukko on ihme

– Saksalaisille on uskomaton paikka, kun asunnon tai talon ulko-ovi menee lukkoon painamalla, eikä avainta tarvitse pyöritellä lukossa useita kertoja. Hämmennystä aiheuttaa myös se, että sama avain käy ulko-oveen, postilaatikkoon, roskakatokseen, varastoon ja pyörävarastoon sekä autotalliin.

”Suomalaiset erottaa ulkomailla siitä…”

– Suomalaiset erottaa ulkomailla siitä, että he pesevät kätensä vessasta lähtiessään.”

”Naureskeltiin Japanissa laukkubrändiä”

– Tuli mieleen tuo yksi tv-ohjelma, jossa naureskeltiin Japanissa kyseisen maan laukkubrändiä, joka on Molo.

Vuokranantaja luuli Suomea kehitysmaaksi

Yksi lukijoista kertoo asuneensa Englannissa, jossa vuokranantajalla oli perin erikoisia käsityksiä Suomesta.

– Suomea hän piti kehitysmaana ja oli ihmeissään, kun kerroin, että Suomessa useimmilla on kyllä se mikro, pesukone ja paljon muutakin. Ei tainnut uskoa.

Kokolattiamatot sairaalassa

– Tuttavat toimivat Britanniassa sairaanhoitajina 90-luvulla. Kertoivat yksityissairaalassa olleen kokolattiamatot lattiassa potilashuoneessa.

Englannissa pidetään kenkiä kotonakin


– Minä taas ihmettelen, miten esimerkiksi Englannissa ihmiset pitävät kenkiä jalassa sisälläkin ja kotonaan. Minulle koti merkitsee rentoutumista ja viihtymistä. Miten se onnistuisi kengät jaloissa? Lisäksi Englannissa on huoneissa usein kokolattiamatot, joten luulisi että lattiat ovat lämpimiä. Vaatekoukut ovissa ovat myös tavallisia ja astioiden pesu pesuaineella ilman huuhtelua. Iik!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt