Uusi, erittäin edullinen matkakohde, jonne matkustaa kolmessa tunnissa – Balkanilta löytyi helmi

Julkaistu:

Matkat
Balkanilla sijaitseva Pohjois-Makedonia tarjoaa upeita luontokohteita ja eksoottista kaupunkitunnelmaa.
Siinä missä hintataso tietyissä suomalaisten suosikkikohteissa nousee kohisten, löytyy lähempää kohteita, jotka eivät pahemmin kukkaroa kuluta.
Yksi näistä on suomalaismatkailijoille vielä hieman tuntemattomampi Pohjois-Makedonia.

Pohjois-Makedonia on nuori valtio paitsi ikänsä myös nimensä suhteen. Balkanilla sijaitseva maa itsenäistyi Jugoslaviasta vuonna 1991. Nimi Makedonian tasavallasta Pohjois-Makedonian tasavallaksi vaihtui vuoden alussa.
Wizz airin suorat lennot Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopjeen alkoivat heinäkuussa. Lentoaika Turusta kestää noin kolme tuntia.


Kreikan, Bulgarian, Serbian, Kosovon ja Albanian rajanaapuri tarjoaa matkailijalle tunnelmaa, joka on taatusti erilaista kuin Euroopan perinteisissä turistikohteissa.


Pääkaupunki Skopjessa voi törmätä niin rujoon kaupunkiestetiikkaan kuin mauttomaksi haukuttuun uudisrakentamiseenkin. Skopje 2014 -projektissa maan oikeistohallitus rakennutti kaupunkiin 200 miljoonalla eurolla patsaita ja kirkkoja, kansan enemmistön vastustuksesta huolimatta.


Kaupunki onkin sekoitus uutta ja vanhaa.

Skopjesta tuhoutui ainakin 80 prosenttia vuoden 1963 maanjäristyksessä, mutta kaupungissa voi törmätä myös historiallisiin kortteleihin muun muassa ottomaanityylisestä arkkitehtuuristaan tunnetulla basaarialueella.


Basaarialue on myös shoppailijan unelma. Tarjolla on esimerkiksi mattoja, nahkatuotteita, koruja ja vaatteita. Hinnat eivät päätä huimaa.

Luonto maan ykköskohde

Pohjois-Makedonian nähtävyyksiä ovat pääkaupungin lisäksi erilaiset luontokohteet.


Jos aikaa on vähän, voi ottaa taksin Skopjesta Matka-kanjoniin, jonka luontomaisemat ihastuttavat. Matka-kanjonissa on majatalo, pieni kylä ravintoloineen ja palveluntarjoajia, joilta voi vuokrata kajakin tai hankkia venekyydin pienen matkan päässä olevalle luolalle. Matka-kanjonista voi tehdä myös eripituisia patikointiretkiä. Maisemat ovat taatut.


Jos aikaa on enemmän, kannattaa suunnata Ohrid-järven alueelle.

Ohrid on Balkanin syvin järvi ja yksi Unescon maailmanperintökohteista. Järvessä elää yli 200 kotoperäistä eliölajia.

Erittäin edullinen kohde

Suomalaisen kukkarolle Pohjois-Makedonia on erittäin edullinen.

Hyvän kahden hengen huoneiston vuokraa Skopjen tärkeimpien nähtävyyksien läheltä 30 eurolla yö, illallisen nauttii kymmenellä eurolla ja taksin käyttö on suorastaan naurettavan halpaa.

Puolen tunnin matka Skopjesta Matka-kanjoniin maksaa kymmenen euroa.

Viiden päivän matkan aikana käyttörahaa on mukana 120 euroa. Lentokentälle lähtiessä on ongelma – matkakassaa on vielä muutama kymppi jäljellä.

Osittaiset lähteet: IS-arkisto, Rantapallo

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt