Nämä 17 Suomen ruskasta otettua kuvaa saavat haukkomaan henkeä ihastuksesta – myös ulkomaalaiset hämmästelevät: ”Kuin sadusta”

Onko mitään kauniimpaa kuin syksyn ruska ja pohjoisen luonto?

18.9.2019 19:00

Ruskamatkalle mielivän kannattaa suunnata pikimmiten pohjoiseen, sillä ruskan värit ovat nyt mitä upeimpia!

Forecan ja MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas pohti viime viikolla IS:n haastattelussa, mistä oikeastaan on kyse, kun puhutaan ruskasta.

Mäntykannas kertoo, että ruskan aikana puut valmistautuvat tulevaan talveen keräämällä ensin lehtivihreän talteen ja lopulta tiputtamalla lehtensä.

– Puilla on mennyt kesän aikana valtavasti energiaa muun muassa lehtien kasvattamiseen, ja nyt syksyllä niiden tiputtaminen on ikään kuin tapa jäädä talviunille. Sitten säästetään taas energiaa tulevaa kasvukautta varten.

Ruskakauden kunniaksi keräsimme Instagramista upeita kuvia, jotka mykistävät värikkyydellään. Luontovalokuvaajien ja suomalaisten matkailusivustojen lumoavia kuvia ihastelevat myös ulkomaalaiset, jotka ylistävät Suomen maisemia muun muassa seuraavasti.

”Vau, maisema on uskomaton.”

”Miten kaunis maa.”

”Mikä fantastinen maisema.”

”Todella kauniit syksyn värit.”

”Kuin sadusta!”

”Todella maaginen paikka!”

Kehujat ovat kommenteissaan täysin oikeassa, sillä näitä kuvia katsellessa Suomen luonto herättää entistä enemmän ylpeyttä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?