Suomelle sataa ylistystä nyt joka suunnasta! Näin meitä on viime aikoina hehkutettu maailmalla - Matkat - Ilta-Sanomat

Suomelle sataa ylistystä nyt joka suunnasta! Näin meitä on viime aikoina hehkutettu maailmalla

Suomen matkailun nousukiito ei osoita laantumista. Kokosimme yhteen matkailualan kunnianosoitukset, joissa Suomi on viime aikoina menestynyt.

Suomella menee lujaa matkailumarkkinoilla. Viime aikoina maamme on valittu muun muassa maailman parhaaksi luontokohteeksi ja reppureissukohteeksi.­

18.9.2019 13:27

Muistatko vielä Lonely Planetin valinnan vuodelta 2016? Vuoden lopussa tehtiin päätös, jonka mukaan Suomi oli koko maailman kolmanneksi paras matkakohde vuodelle 2017.

Matkailuraamatun hatunnosto oli vain alkusoittoa. Suomi on saanut tämän jälkeen lukuisia mainintoja ulkomaalaisissa medioissa.

Maa, joka valittiin tänä vuonna jo toista kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi, kiinnostaa useita.

Onnellisuus on ollut hyvää mainosta myös matkailumarkkinoinnille.

Vuoden alussa Business Insider valitsi Suomen koko maailman parhaaksi matkakohteeksi. Suomi sai kiitosta muun muassa ruokakulttuuristaan, hotellivalikoimastaan, saunoistaan ja kaupunkielämästään.

Voittoputki kiihtyi syksyä kohti, sillä reilun kuukauden sisällä Suomi on päässyt parhaimpien joukkoon peräti neljä kertaa.

Kokosimme yhteen matkailumarkkinoiden viimeaikaiset ylpeydenaiheet. Näissä Suomi on menestynyt:

1. Paras luontokohde

Syyskuun alussa Suomi sai huikean tunnustuksen, kun Suomi valittiin maailman parhaaksi luontokohteeksi yli sadan maan joukosta.

Suomi voitti brittiläisen, luksusmatkoja järjestävän True Luxury Travelin kilpailun. Voitosta uutisoi Lonely Planet.

Suomen valtteja olivat ympäristön kestävä kehitys, ainutlaatuinen ja vaihteleva eläinlajimäärä sekä kauniit maisemat ja suojelutoimet.

Suomi valittiin vastikään maailman parhaaksi luontokohteeksi.­

Lonely Planet hehkutti artikkelissaan myös Suomen 39 kansallispuistoa ja kasvavia matkailijamääriä. Matkailuraamattu muisti mainita, että maapinta-alastamme 73,1 prosenttia on metsää.

Mikä parasta, peittosimme tässä kisassa Ruotsin, joka sijoittui kisassa kakkoseksi. Top 5:n joukossa olivat Suomen ja Ruotsin lisäksi Brasilia (3.), Kanada (4.) ja Yhdysvallat (5.).

2. Paras reppureissukohde

Suomessa viihtyvät luontomatkailijoiden lisäksi myös reppureissaajat.

Viime kuussa Globehunters-sivusto valitsi Suomen maailman parhaaksi reppureissukohteeksi.

Asiasta uutisoineen matkailuraamattu Lonely Planetin mukaan Suomen sijoitus on muun muassa puhtaan ilman ja vesijohtoveden sekä ystävällisten ihmisten ansiota.

Selvityksessä vertailtiin myös eri maiden onnellisuutta, turvallisuutta, elinkustannuksia, nettiyhteyksiä ja sähköverkkojen toimintaa.

3. Yksi parhaista syksyn kohteista

Kuun alussa Suomi valittiin yhdeksi Euroopan parhaista matkakohteista syksylle 2019. Forbes hehkutti artikkelissaan etenkin Lappia, jonka syksyinen ruska hehkuu oranssin ja punaisen eri sävyissä.

Myös Forbes valitsi Suomen yhdeksi Euroopan parhaimmista kohteista syksylle 2019.­

Forbes muisti kertoa, että tosiasiassa Lappia kuvaillaan kahdeksan eri vuodenajan alueeksi.

Vanhan kansan mukaan Lapissa on syyskesä, syksy, syystalvi, talvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä ja kesä. Vuodenajan muutokset näkyvät tietenkin luonnossa, jolloin matkailija kokee Lapin eri kuukausina aivan eri tavalla.

4. Kaunein

Matkailualan arvostetuimpiin julkaisuihin kuuluva Condé Nast Traveller nosti Suomen vastikään niin ikään listalleen, jossa esiteltiin Euroopan 20 kauneinta kohdetta.

Kohteita ei laitettu numerojärjestykseen, mutta Suomesta kehuja sai etenkin Lappi.

Condé Nast Traveller kehui artikkelissaan Lapin luonnon lisäksi Artic TreeHouse Hotellia.­

Julkaisu kehui Lapin lumen peittämiä maisemia, revontulia ja poroja, joita on maamme pohjoisosassa enemmän kuin ihmisiä. Condé Nast Traveller kehui myös Suomen kesää ja sen yötöntä yötä. Hotelleistamme amerikkalaismedia antoi pisteet Artic TreeHouse Hotellille, joka tunnetaan huoneistaan, joissa on iso, revontulien bongailuun täydellisesti sopiva lasipinta.

Juttuun lisätty linkki Globehunters-sivuston artikkeliin 19.19 kello 9.16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?