6 Euroopan kohdetta, joissa kesä jatkuu vielä – hae lämpöä syksyyn täältä

Julkaistu:

Eurooppa
Suuntaa näihin Euroopan kohteisiin, jos syksyn sateet kauhistuttavat.
Syyskuu on kouluun ja töihin paluun aikaa. Jos arki ahdistaa liikaa, seuraavan matkan suunnittelu voi auttaa.

Independent-lehti kertoo artikkelissaan Euroopan parhaat paikat, joissa voi yhä nauttia lämmöstä. Esittelemme niistä osan.

Tínos, Kreikka

Euroopan parhaan intiaanikesän titteli kuuluu tietenkin Kreikalle, Independent kertoo. Kun elokuun ruuhkat ovat ohi, maa näyttää parastaan. Lämpötilat ovat 25 asteen tietämillä.


Lähde vaikka pikkuruiselle Tínosin saarelle, joka kuuluu Kykladien saariryhmään. Saari tunnetaan paikallisten suosimana turistikohteena ja ortodoksien pyhiinvaelluspaikkana, jonne suunnataan kaksi kertaa vuodessa, Visit Greece kertoo.

Saaren kuuluisin majoituspaikka lienee tällä hetkellä brittiomisteinen Xinara House. Valkoiseksi kalkittua paratiisia hehkuttavat Indepedentin lisäksi Sunday Times Travel, Paris Vogue ja Harpe´s Bazaar.

Toulouse, Ranska

Ranskan Toulouse tunnetaan lohenpunaisista rakennuksistaan ja auringosta, joka paistaa kaupungissa yli 2 000 tuntia vuodessa. Toisin kuin Kaakkois-Ranskan glamouristaan tunnetut lähikaupungit, Toulouse henkii toisenlaista tunnelmaa. Kaupunki tunnetaan opiskelijoistaan ja sitä mukaa myös edullisista ruoka- ja juomapaikoistaan. Roseeviinikarahvin saa nautittavaksi kymmenellä eurolla. Sitä voi nauttia vaikkapa kaupungin läpi virtaavan Garonnejoen varrella.


Toulouse tarjoaa nähtävää myös lentomatkailun ystäville, sillä kaupunkia pidetään ilmailun pääkaupunkina. Siellä sijaitsee muun muassa Airbusin päämaja ja Ranskan ainoa julkinen ilmailuyliopisto École nationale de l’aviation civile.

Split, Kroatia

Kroatian Split tunnetaan kesäkuukausina turistiruuhkistaan, mutta syksyä kohden kuhina hiljenee hieman. Nyt onkin paras aika tutustua Splitin keskiaikaiseen kaupunkiin, suloisiin kortteleihin ja merenrantabulevardiin.


Matkailijan on helppo tutustua Splitistä käsin myös muihin matkakohteisiin, kuten lauttamatkan päässä olevaan Korčulan, Hvarin tai Brač saariin. Saarilla kesä jatkuu aina lokakuuhun asti.

Porto, Portugali

Aurinko hellii Euroopan ”kakkospääkaupunkien” ehdotonta voittajaa, Portoa, pitkälle loppuvuoteen asti. Talvi toki koettelee Portugaliakin, mutta kauniit aurinkoiset päivät voivat tehdä loppuvuoden päivistä ihanan kirkkaita ja lämpimiä.

Porton kaupunkia halkoo Dourojoki, jonka toiselle puolelle levittäytyvät portviinikellarit ja naapurikaupunki Vila Nova de Gaia.


Ribeiran kapeat kadut ovat täynnä värikkäitä vanhoja rakennuksia ja kujia, johon eksyä.

Päivä kannattaa lopettaa joissakin rannan baareista, joissa voi ihailla auringonlaskua. Näky Dom Luis I -sillalle päin on upea.

Valletta, Malta

Maltan pääkaupunki Valletta ihastuttaa 1500-luvun eleganssillaan. Vallettassa onkin kiva käydä minä vuodenaikana tahansa. Syyskuussa kuumimmat keskikesän helteet ovat takana, mutta lämpöä riittää yhä.


Valletta on kiehtova yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja historian havinaa. Kaupunki ja sen 320 historiallista muistomerkkiä ovat Unescon maailmanperintöluettelossa.

Mallorca, Espanja

Baleaareilla sijaitseva Mallorca on yksi parhaimmista paikoista viettää syksyä.

Olet löytänyt paratiisisi, jos etsit kauneimpia rantoja ja mukavan lämmintä Välimeren ilmastoa.


Älä jää pelkästään pääkaupunki Palmaan, vaan suuntaa kohti kaakkoa, jossa sijaitsevat saaren mielenkiintoisimmat lahdet, kuten Cala Llombards ja Cala Santanyi.

Juttua täsmennetty intiaanikesän osalta 10.9. klo 17.29.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt