Hotellihuoneen 7 likaisinta paikkaa – mieti kahdesti, ennen kuin heittäydyt sängylle

Julkaistu:

Hotellit
Nämä ovat hotellihuoneiden seitsemän likaisinta paikkaa.
Hotellissa yöpyminen on monelle luksusta, johon ei kovin usein ole mahdollisuutta.

Moni myös olettaa, että vastassa on putipuhdas kakkoskoti, jossa ei tarvitse arkisista huolista, kuten mikrobeista välittää.

Aina näin ei valitettavasti ole. Hotellihuoneiden likaisimmista paikoista kirjoittaa rd.com, joka on koonnut artikkeliinsa eri selvityksiä aiheesta.

Päiväpeite

Hotelliin pääsy on ihanan rentouttavaa pitkän matkan päätteeksi. Moni rojahtaakin mahdollisimman nopeasti sängylle ja nauttii hetkestä päiväpeitteen päällä.

Päiväpeite kuuluu kuitenkin hotellissa niihin tekstiileihin, joita ei välttämättä pestä joka käytön jälkeen.

Time.comille haastattelun antanut apulaisprofessori Kelly Reynolds Arizonan yliopiston ympäristöterveyden yksiköstä huomauttaa, että siinä missä henkilökunta vaihtaa lakanat jokaisen majoittujan lähdön jälkeen, päiväpeitettä ei välttämättä pestä säännöllisesti.

Reynoldsin mukaan parasta on välttää kontaktia.

Kun päiväpeiton laskostaa tai nostaa sen heti majoittumisen alussa vaikkapa tuolille, voi majoittua puhtaissa lakanoissa likaisen päiväpeiton sijaan.

Juomalasit

Huomasitko juomalasit hotellihuoneen pöydällä? Ne on usein aseteltu nätisti nurinpäin pöydälle, joten voisi kuvitella, että ne ovat turvassa bakteereilta.

Rd.com kuitenkin huomauttaa, että lasit saatetaan pestä hotellissa huolimattomasti.

Hotellimuistelmia käsittelevästä kirjastaan tunnettu Jacob Tomsky kertooUSA Today -lehdelle, että siivouskärryssä ei välttämättä ole astianpesuainetta, joten lasit voidaan pestä pelkällä kuumalla vedellä tai jopa shampoolla.

Koristetyynyt

Koristetyynyt näyttävät kauniilta, mutta ne ovat tosiasiassa oikeita pöpöpesäkkeitä.

Monet heittävät ne nimittäin lattialle ennen sänkyyn menoa, ja lattialla niihin tarttuu likaa. Aivan kuten päiväpeittokin, koristetyynytkään eivät kuulu niiden asioiden joukkoon, jotka pestäisiin joka majoittujan jälkeen.

Kaukosäädin


Kuinka usein putsaat television kaukosäätimen kotona ollessa?

Luultavasti et kovinkaan usein.

Kaukosäätimessä on paljon pieniä koloja, joiden putsaaminen on hankalaa kenelle tahansa, saatikka sitten hotellisiivoojalle, jonka tulee edetä hotellissa nopeaa tahtia huoneesta toiseen.

Reuters uutisoi Houstonin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan eniten bakteereita lymyileekin hotellihuoneessa juuri kaukosäätimessä.

Siksi voi olla hyvä idea pyyhkäistä kaukosäädin puhdistusliinalla heti majoittumisen alussa.

Valokatkaisin


Houstonin yliopiston tekemässä tutkimuksessa selvisi myös, että toinen hotellihuoneen likaisimmista paikoista on yöpöydän valokatkaisin.

Kylpyhuoneen taso

Moni laskee hammasharjansa ilman suojakoteloa hyvillä mielin hotellin kylpyhuoneen tasolle.

Hotel Hygiene Exposed -selvityksessä tutkittiin yhdeksän eri hotellin bakteerinäytteitä. Selvityksen mukaan hotellihuoneet olivat likaisempia kuin asuinkoti, lentokone tai koulu keskimäärin.

Eniten mikrobeja lymyili tämän selvityksen mukaan kylpyhuoneen tasolla. Mieti siis tarkkaan, ennen kuin lasket hammasharjasi tasolle ilman suojaa.

Suihkuverhot

BuzzFeed kertoo havainnostaan, jonka mukaan suihkuverhot pestään tietyssä kolmen tähden hotellissa vain kerran kuussa.

Kostea ja lämmin paikka on otollinen kasvualusta bakteereille, joten tieto ei varsinaisesti lämmitä sydäntä.

Saman artikkelin mukaan kerran kuukaudessa pestään myös päiväpeitot, viltit ja petauspatjat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt