Penkiltä on löytynyt jopa tuleva aviomies – taksikuskit kertovat asiakkaista, jotka eivät unohdu

Julkaistu:

Taksikuski
Innokas kalamies, hilpeä naiskaksikko ja asiakas, josta tuli kuskin aviomies. Taksikuskit kertovat ikimuistoisista asiakaskohtaamisistaan.
Taksikuskina Helsingissä työskentelevä Marko kertoi tällä viikolla Ilta-Sanomille ammattinsa varjopuolista ja hyvistä hetkistä.

Ammattilaisen mukaan unelmien asiakas on lopulta se arkisista asioista jutteleva tavallinen ihminen.
Markon kokemukset saivat muut ammattikuskit muistelemaan omia asiakkaitaan. Osa kohtaamisista on ollut ikimuistoisia, jutun kommenttiosioon jätetyt kertomukset paljastavat.

Naiskaksikon hilpeä taksimatka oli päättyä dramaattisesti

– Mukavia asiakkaita on paljon. Minulle tulivat tutuksi monet vanhemmat ihmiset, jotka kysyivät suoraan minua. Muutaman kanssa juotiin aina kahvit ja syötiin leivät tai pullat. Olivat niin yksin, että taksikuski kävi kaveriksi. Yhden kyydittäväni hautajaisissakin olen ollut. Muistan hänet lämmöllä. Hyväntuulinen entinen opettaja, jolta oli vaimo kuollut jo vuosia aikaisemmin. Meillä oli aina paljon juteltavaa ja hänet piti auttaa aina kaikkialle.

Vaikeita tapauksia on vähän. Kerran eräs naiskaksikko istui takapenkillä hilpeinä ravintolaillan jälkeen ja vain minun nopeat käteni estivät, että toinen ei hypännyt 80 kilometrin tuntivauhdissa yhtäkkiä ulos autosta. Huomasin tilanteen, kun hilpeä nauru yhtäkkiä loppui ja huomasin tilanteen, Entinen ammattiautoilija -nimimerkki kertoo.

Matkalaukku peräkontissa ei valita

– Paras asiakas on esimerkiksi matkalaukku peräkontissa matkalla Helsinki-Utsjoki. Asiakas ei valita eikä kysele joutavia. Tauon voi pitää sopivaan aikaan, ykskaks-nimimerkki kertoo.


”Tämä tapaus osoitti, että merimies on erimies”

– Itse sain kerran 80-luvulla kyydin Helsingin Jätkäsaaresta Norjan Lofooteille. Kaveri oli jäänyt laivasta lomalle kuuden kuukauden pestin jälkeen ja päätti saman tien lähteä Norjaan kalastamaan. On kyllä pisin keikka, mitä minulla on ollut. Ja kaveri maksoi keikan sovitusti perille päästyämme. Tämäkin tapaus osoitti oikeaksi väitteen, että merimies on erimies, taksikuski Janne kertoo.

Paljonko kyyti maksaa pöljälle?

– Kuopiossa asiakas kysyi kuskilta, paljonko kyyti maksaa pöljälle? Kuski vastasi, että se on sama hinta kuin muiltakin. Mainittakoon, että Pöljä-niminen kylä on on Kuopiosta pohjoiseen, nimimerkki Pöljä kertoo.

Kauniin naiset silmät ”välähtivät siihen malliin”

– Kaunis nainen tuli tolpalta kyytiin etupenkille. Silmät välähtivät siihen malliin, että mielessä kävi, mitäköhän tapahtuu. Ajettiin noin kaksi kilometriä, kun mimmi kysyi, että oletko sinä saanut koskaan tarjouksia luonnossa maksamisesta. Hän lisäsi vielä, että älä nyt käsitä väärin, en tarkoita sitä. Sanoin en koskaan. Perillä mimmi sanoi, että hänellä ei ole rahaa, täytyy hakea äijältä. Meni tovi ja mimmi tuli ja maksoi rahalla, Taksimies61-nimimerkki muistelee.

”Löysin nykyisen aviomiehen”

– Kyllähän tämän ammatin parhaita puolia on tavata erilaisia ihmisiä asiakkaina. Nykyisen rakkaan aviomiehenkin olen löytänyt sitä kautta, Lissu kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt