Maailman parhaat maat reppureissaamiseen on listattu – Suomi ykkönen!

Julkaistu:

Reppureissukohteet
Suomella on jälleen syytä röyhistellä rintaansa. Maamme löytyy tuoreen reppureissauslistan kärkisijalta.
Muistatko ajat, jolloin melkein kaikki reppureissaajat tuntuivat suuntaavaan Aasiaan edullisten hintojen, varman auringon ja oikean tunnelman takia?

Ajat ovat muuttuneet, eikä Aasia ole enää reppureissaajien ykköskohde. Ei ainakaan, jos katsoo Globehuntersin tuoretta reppureissulistausta.

Listauksen kärjessä komeilee nimittäin kaksi Pohjoismaata, ykköseksi valittu Suomi ja kakkossijalle päässyt Tanska. Viidenneltä sijalta löytyy Ruotsi.


Asiasta uutisoineen matkailuraamattu Lonely Planetin mukaan Suomen sijoitus on muun muassa puhtaan ilman ja vesijohtoveden sekä ystävällisten ihmisten ansiota.

Globehuntersin selvityksessä on vertailtu myös eri maiden kansalaisten onnellisuutta, turvallisuutta, elinkustannuksia, nettiyhteyksiä ja sähköverkkojen toimintaa.

Singapore turvallisin reppureissumaa

Kymmenen kärkeen sijoittuu myös Singapore, jonka Globehunters sanoo olevan turvallisuushakuisen reppureissaajan valinta.

Kaupunkivaltio sai korkeimmat pisteet turvallisuutta mittaavassa osiossa.


Täysin toista äärilaitaa edustaa listalle valittu Pakistan, joka on Globehuntersin mukaan vertailussa olleista 78 maasta edullisin. Turvallisuustilanne vaihtelee suuresti maan eri osien välillä, ja Ulkoministeriö neuvoo sivuillaan, että tarpeetonta matkustamista Pakistaniin tulisi välttää.


Globehunters on nostanut artikkeliinsa myös Etelä-Korean, joka on saanut parhaimmat pisteet teknologiaa koskevissa pisteissä. Niiden matkailijoiden, jotka eivät siedä pätkivää nettiyhteyttä, kannattaakin suunnata vaikkapa huippumodernin Soulin sykkeeseen.

Top 10 -listaus

Reppureissaajien kymmenen kärki näyttää Globehuntersin mukaan tältä.
 1. Suomi
 2. Tanska
 3. Kanada
 4. Tsekki
 5. Ruotsi
 6. Hollanti
 7. Itävalta
 8. Arabiemiraatit
 9. Australia
 10. Singapore

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt