6 kivaa Euroopan kaupunkia, joissa ei ole liikaa turisteja

Julkaistu:

Eurooppa
Näissä kohteissa on tilaa nauttia. Listalta löytyy myös lähikohteita Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.
Liikaturismin ongelmat tunnetaan jo laajalti. Osa eurooppalaisista kaupungeista on turistien keskuudessa niin suosittuja, että paikallisten mitta on täyttynyt.

Ilta-Sanomille haastattelun antanut matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola Lapin yliopistosta antoikin kulkijoille taannoin tiukan ohjeen.

– On ihan selvää, että näihin paikkoihin ei kannata mennä. Kenestä nyt olisi kiva olla kutsumaton vieras? Paikalliset eivät pääse turismin takia kääntymään edes omassa kotipihassaan, Veijola kommentoi.
Matkailun ystäville on kuitenkin tarjolla kaupunkeja, joita turisteja ei näy suurina massoina.

CNN esittelee nyt artikkelissaan kivoja eurooppalaiskaupunkeja, jotka eivät kärsi liikaturismista. Poimimme niistä osan esittelyyn.

Orange, Ranska


Maailman suosituimpiin turistikaupunkeihin kuuluva Pariisi tunnetaan ruuhkistaan. Mikset siis seuraavalla kerralla matkustaisi väljemmille vesille? Orangen kaupunki eteläisessä Ranskassa ei ole pullollaan matkailijoita.

Kaupungin kiinnostavin nähtävyys lienee Euroopan parhaiten säilynyt roomalainen teatteri.

Torino, Italia

Torino on saanut lempinimen Italian Pariisi.

Katetuista jalkakäytävistään, barokkirakennuksistaan ja museoistaan tunnettu kaupunki kutsuu matkailijan kylään. Kaupungissa on muun muassa tasokas nykytaiteen museo sekä kiinnostava, egyptiläisen antiikin museo.


Tunnelma Torinossa on viehättävän rento. Torino ei ole yhtä pröystäilevä kuin muodin mekka Milano, vaan mukavan maanläheinen ja aito. Turisteja ei ole tungokseen saakka.

Trondheim, Norja

Norjan kolmanneksi suurin kaupunki Trondheim ei kärsi tungoksesta.


Nidarosin tuomiokirkko kuuluu kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin, sillä sitä pidetään koko maan merkittävimpänä kirkkona. Kaupunki tarjoaa koluttavaa myös hyvän juoman ystäville. Paikka tunnetaan pienpanimoistaan. Vieraile vaikkapa panimoiden suosikissa, Den Gode Nabossa.

Haag, Hollanti

Hollannissa kaikki on lähellä.

Älä siis matkusta Amsterdamiin, jossa paikalliset ovat kyllästyneet keskustassa tungeksiviin turisteihin, vaan mene pienen junamatkan päähän Haagiin.

Kaupunki tunnetaan hallintokaupunkina, mutta siellä on nähtävää myös turisteilla. Kaunis ja pitkä ranta on nimeltään Scheveningen. Haag tunnetaan myös Hollannin upeimmasta arkkitehtuurista, kanaaleistaan ja ja Mauritshuis-museosta, jossa on laaja taidekokoelma muun muassa hollantilaisten maalarien, kuten Johannes Vermeerin, Rembrandt van Rijnin, Jan Steenin, Paulus Potterin ja Frans Halsin maalauksia.

Tbilisi, Georgia

Georgia on matkailijoiden nouseva kohde, ja sen pääkaupunkia kehutaan nyt kilpaa.

Tbilisi tunnetaan kuumavesikylvyistään, vanhastakaupungistaan ja gourmet-ruoistaan. Kyseessä on Georgian ruokaparatiisi.

Wrocław, Puola

Lounais-Puolassa sijaitseva Wrocław on maan neljänneksi suurin kaupunki, mutta liikaturismista se ei kärsi.

Kaupunki sopii etenkin kulttuurimatkailijoille. Wrocław oli Euroopan toinen kulttuuripääkaupunki vuonna 2016.


Turistien kannattaa tutustua ainakin vanhaankaupunkiin, 114-metriseen Racławicen panoraamamaalaukseen ja maailmanperintökohde Satavuotishalliin (Hala Stulecia), joka rakennettiin Napoleonia vastaan käydyn voittoisan Leipzigin kansojen taistelun satavuotisjuhlanäyttelyä varten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt