Lomakohteeseen saapui mies, joka vietti viikon aulabaarissa: ”Vaimo luuli hänen olevan Saimaalla kesämökillä”

Julkaistu:

Tarinat
Kerran asiakkaana oli mies, joka vietti koko viikon hotellin aulabaarissa, lukija muistelee.
Miksi lähteä merta edemmäs kalaan?

Kerroimme keskiviikkona suomalaisten muistoja lomareissuiltaan – myös miehestä, joka ei poistunut hotellista kertaakaan viikon aikana. Kävi ilmi, ettei tarina ole lainkaan ainutlaatuinen.

Läheltä, joskus pelkästä hotellista, löytyy parhaimmillaan kaikki se, mitä lomaltaan kaipaa.

Matkalla pääsee eroon arkisia velvollisuuksia, stressiä ja vaikkapa vaimoaan, Ilta-Sanomien lukijat kertovat.

Kokosimme yhteen lukijoiden ikimuistoiset lomakokemukset:

Mies vietti viikon aulabaarissa

”Olin aikoinani eräässä etelän lomakohteessa töissä suomalaisten suosimassa hotellissa. Kerran oli asiakkaana mies, joka vietti koko viikon lomansa hotellin aulabaarissa. Kertoi olevansa sisätiloissa, koska vaimo Suomessa luuli hänen olevan Saimaalla kesämökillä ja siellä satoi.

Samaiseen paikkaan tuli 90-luvun laman aikaan pankin viisissäkymmenissä olevia lainaneuvottelijanaisia kahden viikon lomalle. Ilmoittivat heti sisäänkirjautuessaan olevansa ensimmäisen viikon huoneessaan ryyppäämässä ja pyysivät päivittäin tarkistamaan, että ovat vielä hengissä. Toisen viikon he sitten viettivät ’normaalisti’ lomaillen. Heillä oli tainnut olla erittäin rankka talvi”, Sunnytours-nimimerkki kirjoittaa.

”Vaimo kantoi hotellihuoneeseen viinaa, tupakkaa ja ruokaa”

”Aikanaan kun olin Kyproksella, naapurihuoneen alkoholisoitunut suomalaismies ei poistunut koko viikon aikana hotellista ja hotellihuoneesta. Säännöllisin välein hän kävi parvekkeella tupakalla Mikki Hiiri -bokserit jalassaan. Viikon puolessa välissä hän vaihtoi ne toisiin.

Vain yhden kerran näin pariskunnan syömässä hotellin ravintolassa, muuten vaimo vain kantoi lähikaupasta miehelle hotellihuoneeseen viinaa, tupakkaa ja ruokaa. Siinähän se loma meni kahden tähden hotellihuoneessa omia eväitä syödessä,” kertoo nimimerkki MOT.

”Miksi menisin hotellin ulkopuolelle?”


”Jos maksan useita tuhansia loistohotellista, jossa on kaikki mahdolliset palvelut, niin miksi menisin hotellin ulkopuolelle likaiseen ympäristöön, jossa kulkukoirat norkoilee nurkissa ja turistikauppiaat koettaa houkutella ostoksille? En halua piraattituotteita, enkä turistiripulia”, Luumu-nimimerkki kertoo.

Kanarian puolihoito kyllästytti

”Otettiin kerran matka Kanarialle, ja siihen sisältyi puolihoito. Jo kolmantena päivänä alkoivat ruoat maistua samalta puulta. Ajateltiin jo viikon jälkeen, kun pääsis lähtemään jo kotiin. Onneksi hotellialueella oli pieni ravintola ja se pelasti koko reissun”, Mallorca mielessäin -nimimerkki kirjoittaa.

Mies kävi 52 kertaa Sotšissa, eikä poistunut hotellista kertaakaan

”Joskus muinoin 90-luvun alussa olin Sotšissa lomalla. Ihmettelin yhtä miestä, joka oli aina hotellin seitsemännen kerroksen aulassa, kun kävelin ohi. Siis aamuin illoin. Lentokentällä tuli sitten juteltua sen miehen kanssa, ja hän kertoi, että se oli hänen 52. lomansa Sotšissa ja hän tekee aina samalla tavalla. Hän menee lentokentältä hotelliin ja pysyy koko loman ajan oman hotellihuoneen kerroksen aulassa, josta myös saa jotain viinaa, eikä poistu hotellista koko viikon aikana, ” nimimerkki Maksa se sanoo pokspoks kertoo.

Turkissa kaikki pelasi

”Olen muistaakseni ollut muulloinkin all inclusive -hotellissa, mutta paras oli Turkin-matkani. Siellä kaikki pelasi: ateriat olivat fantastisia, väliaikoina kannettiin kaikkea hyvää aurinkopeteihin. Hotelli oli aivan uusi ja ainoana suomalaisena sain erikoiskohtelun, nähtävästi toivoivat sinne enemmän meikäläisiä. Kävin pari kertaa ulkopuolella, vaikkei siihen olisi mitään tarvetta ollutkaan. Hotelli oli viiden tähden ja täytti kaikki toiveet”, ReissaajaN kirjoittaa.


Huonekaveri viihtyi tiiviisti huoneessa

”80-luvulla Rodoksen saarella olin jonkun toisen kanssa samassa huoneessa. Se toinen ei poistunut huoneesta ollenkaan, vaan hän tilasi ruoat ja juomat huoneeseen”, Vapaa ateenalainen kertoo.

Ensimmäinen viikko ryypäten, toinen urheillen

”Yks kaiffari asui takavuosina Rodoksella samassa hotellissa kaksi viikkoa. Ekan viikon aikana kaveri ryyppäsi koko ajan, eikä poistunut hotellista muualle kuin lähimpään viinakauppaan. Sitten toisella viikolla näimme uudistuneen miehen. Tikkana selvin päin vuokrasi moottoripyörän, jolla ajeli ympäri saarta tutustumassa paikkoihin. Ja oli mukava seuramies”, Saimaanrannan Tuulia kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt