Turistin käytös Kreikassa kiinnitti huomion – ei poistunut viikkoon hotellista

Julkaistu:

Matkailu
Lähtisikö pakettilomalle tai liki kaiken kattavalle all inclusive -lomalle? Lukijat kertovat kokemuksiaan erilaisista lomailumuodoista.
Matkaopas-sarjasta tuttu Terhi Alanya kertoi vastikään Ilta-Sanomille tapauksista, joita matkaoppaat kohtaavat työssään.
Erityisesti all inclusive -lomat ja pakettimatkat herättivät lukijoiden mielenkiinnon. Joidenkin mielestä all inclusive -loma on pahinta, mitä voi valita, toiset taas nauttivat matkailumuodon tarjoamasta rentoudesta täysin siemauksin.

Näin Ilta-Sanomien lukijat kommentoivat aihetta:

Ei ikinä pakettimatkalaisten seuraan

– En koskaan varaa pakettimatkoja enkä mene tai varaa hotellia, jossa tiedän, että siellä majoittuu suomalaisia pakettimatkalaisia. Nyt lähdössä paikkaan, jossa varmasti suomalaisia paljon, mutta hotelli aivan jotakin muuta, Itse maksan jne -nimimerkki kertoo.


Nimimerkki Jotain rajaa oli puolestaan tyytyväinen pakettimatkalaisiin.

– Useamman kerran olen matkustanut pakettimatkoilla enkä ole törmännyt suomiörvelöihin. Yhdessä kohteessa oli seurueessa yksi viinaveikko, mutta hän oli sangen leppoisa tapaus. Hänkin sai pidettyä asiansa kunnossa juomisesta huolimatta.

Mies ei poistunut viikkoon hotellista

– Kosin saarella yksi matkamies ei viikon aikana poistunut hotellista. Istui päivät terassilla ja joi. Illat hotellin baarissa menivät juoden. Tuskinpa edes tiesi missä oli, nimimerkki Kustaava kertoo.

Myös nimimerkillä Voiettäköö oli näkemyksensä siitä, miten rennosti loman voi halutessaan viettää.

– Kosin saarella, vaikkakin hotellilla, viikon ryyppääminen on huomattavasti mukavampaa kuin Suomessa viikko himassa. Jos ei aiheuta häiriötä, niin mitäpä moinen muitten takamusta painaisi.

All inclusive -loma on hyvä tapa säästää


Myös Jeppu tunnustautui all inclusive -lomien ystäväksi. Hän kertoi maksavansa mielellään tarvittavan all inclusive -maksun, jotta ei tarvitsisi tehdä hotellihuoneessa ”paukkua kaupan juomista”.

– Ei kiinnosta paikalliset herkut. Käyn kyllä pari kertaa syömässä härän sisäfilettä, mutta muuten buffetruoka palvelee tarpeitani. Muutenkin lomia on kahdenlaisia on: matkailumatkoja ja sitten löhölomia. Ei noissa löhölomakohteissa ole mitään ihmeellistä katsottavaa, Jeppu kommentoi.

Ei tarvitse käyttörahaa

All inclusive voi olla hyvä keino säästää rahaa matkalla, muistutti nimimerkki Helppo loma.

– Kätevä rantalomakohteessa, kun haluaa nauttia auringosta ja uimisesta. Ei tarvitse raahautua mihinkään hakemaan ruokapaikkaa. Usein meillä on tämä (all inclusive) Kanariansaarten lomalla ja Kreikassa. Pari kertaa käydään silti muualla syömässä, esimerkiksi pitsalla. Mukavan helppo tapa ja budjetti on hyvin jo etukäteen tiedossa. Viikossa menee maksimissaan 200 euroa käyttörahaa matkan hinnan lisäksi.

On rentouttavaa pyöriä tiukasti hotellin alueella

– Melkein rentouttavimmat matkani olen viettänyt tiukasti laadukkaan hotellin alueella pyörien. Sitä on niin monet reppureissut tehty aikanaan ja vieläkin tulee tehtyä aktiivimatkoja, joten joskus väsyneenä töistä on ihanaa vain olla paikallaan. Erityisesti kun tutussa kohteessa on joka kulma nähty moneen kertaan, niin sitten voi vaan olla, nauttia palvelusta ja lämmöstä, Nainentre-nimimerkki kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt