Euroopan kauneimmat kohteet on valittu – yksi niistä sijaitsee Suomessa

Julkaistu:

Eurooppa
Yksi Euroopan kauneimmista kohteista sijaitsee Suomessa, matkailualan julkaisu Condé Nast Traveler hehkuttaa.
Minkä Eurooppa menettää koossaan, voittaa se monipuolisissa maisemissa. Eurooppa on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja, jotka eivät ole yhdestä puusta veistettyjä.

Matkailualan julkaisu Condé Nast Traveler esittelee 20 kauneinta kohdetta Euroopasta. Kerromme niistä osan, loput voit lukea täältä!

1. Biarritz, Ranska

Hienostunutta kaupunkitunnelmaa ja komeita merimaisemia. Biskajanlahden rannalla Etelä-Ranskassa sijaitseva Biarritz on kuuluisa lomakaupunki, joka tunnetaan turkoosina kimaltelevasta vedestään, ranskalaisesta glamouristaan ja laventelin värjäämistä maisemistaan.


Hienostunut lomakaupunki on ihanan kaksijakoinen. Se houkuttelee paikalle sekä rennosta elämäntyylistään tunnettuja surffareita että julkkiksia ja kuninkaallisia.

2. Melissánin luola, Kreikka

Kefalonián saarella Kreikassa sijaitseva Melissánin luola avattiin yleisölle vuonna 1963, minkä jälkeen se on ollut saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä. Luolaan järjestetään opastettuja veneretkiä. Luolan sisällä sijaitsee nimittäin kirkasvetinen järvi, josta näkee pohjaan saakka.


Melissánin luola tunnetaan sekä tippukivipatsaistaan että kasvillisuudestaan. Sisään paistava auringonvalo luo paikkaan maagisen tunnelman.


3. Dolomiitit, Italia

Alppeihin kuuluvat Dolomiitit sijaitsevat Italiassa, Gardajärven koillisosassa.


Euroopan kauneimpien paikkojen listalle Dolomiitit on listattu henkeäsalpaavan upeiden maisemien tähden. Talvella Dolomiiteille suunnataan laskettelemaan, kesällä patikoimaan.

Vuoristomaisemissa riittää ihailtavaa. Yhdet parhaista näkymistä löytyvät uinuvan mutta tyylikkään Bolzanon kaupungin liepeiltä.

4. Kaukasuksen vuoret, Georgia

Georgian kauneimpiin kohteisiin kuuluvat jylhät Kaukasuksen vuoret, jonka patikointipolut kutsuvat kauneudesta haltioituneita matkailijoita. Alue kiinnostaa matkailijoita, jotka ovat kyllästyneet Alppien ruuhkiin.


Ja matkailijat ovat tervetulleita, sillä Georgia panostaa nyt matkailuun. Kaukasuksen maissa turvallisuustilanne on ollut ajoittain tulenarka, mutta Georgiaa pidetään pääosin turvallisena.

Ulkoministeriön mukaan Georgia on suhteellisen turvallinen matkailumaa, mutta tarpeetonta matkustamista tulisi välttää Abhasiaan ja Etelä-Ossetiaan, jonne voi matkustaa vain Georgian sisäministeriön erityisluvalla.

5. Lappi, Suomi

Condé Nast Travellerin listalle on pääsyt myös Suomen Lappi. Julkaisu kehuu Lapin lumen peittämiä maisemia, revontulia ja poroja, joita on maamme pohjoisosassa enemmän kuin ihmisiä. Jos Suomeen matkustaa kesällä, voi puolestaan ihailla upeaa yötöntä yötä.


Julkaisu antaa kehuja myös Artic TreeHouse Hotellille, joka tunnetaan huoneistaan, joissa on iso, revontulien bongailuun täydellisesti sopiva lasipinta.

6. Itä-Karpaatit, Romania


Romania tunnetaan kenties parhaiten keskiaikaisista linnoistaan ja goottilaiskirkoistaan, mutta maalla on tarjottavanaan myös Kaakkois-Euroopan mystisimmät maisemat. Niitä on erityisesti Karpaattien vuoristoalueella, josta osa sijaitsee Romaniassa. Silmä lepää esimerkiksi Lacul Roșu -järvellä, jossa metsäiset maisemat yhdistyvät järvimaisemiin.

7. Lofootit, Norja

Ota nokka kohti pohjoista. Automatka Norjan kärkeen on pitkä, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen.


Kalastajakylistään tunnetut Lofootit on kuin paratiisi maan päällä. Maisemat ovat yhdistelmä kristallinkirkkaita vesiä, huimia vuoria ja rantoja, joissa on salaisen seikkailun tuntua.

8. Kuninkaiden järvi, Saksa

Saksan Kuninkaiden järvi sijaitsee Baijerin alueella Berchestesgadenin kansallispuistossa. Kaunis järvi vetää puoleensa myös matkailijoita, jotka tutustuvat alueeseen veneen kyydissä. Matkan varrella voi ihastella kauniita Alppimaisemia ja bongata muun muassa upean St. Bartholomän kirkon.


9. Kravica, Bosnia ja Herzegovina


Bosnia ja Herzegovinassa sijaitsevat Kravican vesiputoukset ovat saaneet lempinimen ”Minikokoiset Niagaran putoukset”. Tämä 25 metriin kohoava nähtävyys sijaitsee 40 kilometrin päässä Mostarista tai 180 kilometrin päässä Sarajevosta.

10. Soča-joki, Slovenia

Häikäisevän kaunis, smaragdinvihreäksi kuvailtu Soča on Sloveniassa sijaitseva joki, joka virtaa Slovenian osuudelta 96 kilometriä.


Joki on muun muassa aktiivimatkailijan unelma. Alueella voi harrastaa kajakointia ja koskenlaskua.

Korjattu Bolzanon kylä kaupungiksi 20.8. klo 17.31.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt