Vapaa-aikaa pohjoisessa? Kokosimme 10 upeaa päiväretkeä Rovaniemeltä

Julkaistu:

Matkat
Rovaniemen lähistöllä voi harrastaa kotimaanmatkailua parhaimmillaan.

Napapiirin retkeilyalue

Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Komeat kosket ja avarat aapasuot vain puolen tunnin päässä Rovaniemeltä.

Koivusaaren luontopolku

Ounasjoen suistosaari, jonka rannat tarjoavat suojaa pesiville ja muuttomatkalla oleville linnuille. Suistosaarissa on tavattu 135 lintulajia.


Joogaa ja huskyterapiaa luonnossa

Luontoretkiä ja joogaa lappilaisessa luonnossa. Husky & Yoga Nature, 13 kilometriä Rovaniemeltä, Sierijärventie 328.

Joulupukin Pajakylä ja Santa Park

Joulutunnelmaa ympäri vuoden. Pajakylässä voi tavata joulupukin. Santa Parkissa on tekemistä koko perheelle.


Kätkävaaran luontokeskus

Kätkävaara sijaitsee Tervolassa, Rovaniemen ja Kemin puolivälissä, Pisavaaran luonnonpuiston läheisyydessä, Vaajoen rantamaisemissa. Kätkävaaran alueella luonto on uskomattoman kaunista ja monipuolista.

Ranuan eläinpuisto

Noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Suomen ainoat jääkarhut ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä noin 200 eläinyksilöä. Eläimet asustavat tilavissa aitauksissa pohjoisen metsän keskellä, luonnollisessa ympäristössä.


Keskiyön auringon kellunta

Kelluntaa Lapin kesäyössä rauhallisessa ympäristössä. Luontoelämys kelluntapuku päällä. Vedessä kelluessa voi kokea lappilaisen yöttömän yön huuman, hiljaisuuden, kesän tuoksut ja lintujen laulun.

Vierailu porotilalla

Meltauksessa elää Orbaksen poronhoitajaperhe perinteisen lappilaisen poronhoitokulttuurin mukaista elämää Rovaniemen laidalla, katuvalojen ja modernin elämän mukavuuksien ulkopuolella.


Laavut

Rovaniemen alueella on sata laavua. Useimmat laavut on sijoitettu hiihtolatujen ja moottorikelkkareittien varsille, jolloin ne ovat erinomaisia taukopaikkoja vaikkapa makkaranpaistolle ja nokipannukahville.

Kotisaari

Idyllinen saari, joka oli aikoinaan tukkilaisten tukikohta. Saareen pääsee vain veneilemällä luonnonkaunista Kemijokea pitkin. Saari on tullut kansainvälisesti kuuluisaksi Jani Ylinamman kuvista.