Yli 130 maassa käynyt Pirkko avaa halvimmat ja kalleimmat matkansa – antaa vinkin, jolla välttää yllätykset kustannuksissa

Maabongaaja Pirkko Schildt ei matkusta hinta vaan kohde edellä.

Pirkko Schildt ja hänen miehensä ovat käyneet yli 130 maassa. Edullisimmillaan matkoihin on mennyt kahdelta hengeltä jokunen satanen, kalleimmillaan yli 16000 euroa.

31.7.2019 19:00

Espoolaiset Pirkko ja Lasse Schildt ovat päässeet maamäärään, johon harva matkailija yltää. Pariskunta on vieraillut yli 130 maassa.

Reissuihin kuuluu Saudi-Arabian kaltaisia eksoottisia kohteita ja muun muassa kaikki Euroopan pääkaupungit.

Huomioitaan maailmalta Schildtit jakavat Meriharakka-blogissa, jota Pirkko kirjoittaa.

Kohde-esittelyjen lisäksi blogiin on koottu muun muassa lähes kaikkien reissujen kustannukset.

Pyysimme Pirkko Schildtiä jakamaan pariskunnan tekemien reissujen edullisimmat ja kalleimmat kohteet Ilta-Sanomien lukijoille.

Kalleimpien listalta löytyy pitkiä ja eksoottisia kiertomatkoja, edullisimpien matkojen joukossa on puolestaan tuttuja lähikohteita Euroopasta. Matkat on tehty viimeisen viiden vuoden aikana. Kotimaanmatkat on jätetty listalta pois.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Näin pariskunta matkustaa

Schildtien matkabudjetit saattavat kuulostaa suurilta, sillä alkuvuonna matkahakukone Momondon tekemästä kyselystä selvisi, että yleisimmin suomalaiset aikovat käyttää tänä vuonna lomiin 501–2 000 euroa.

Pirkko Schildtin mukaan heidän matkansa eivät kuitenkaan tosiasiassa ole edes kalliita, kun niitä vertaa suomalaismatkatoimistojen kalleimpiin matkoihin.

– Eräs matkatoimisto tarjoaa ensi talvena Tyynenmeren kaikki valtiot kiertävää matkaa hintaan 25 000 euroa, Schildt muistuttaa.

Schildtin pariskunta matkustaa riittävän mukavasti, mutta matkoilta ei tavoitella luksusta. Yleensä Schildtit asuvat matkoillaan 3 tai 4 tähden hotellissa.

Nainen täsmentää, että pariskunta matkustaa riittävän mukavasti, mutta matkoilta ei tavoitella luksusta. Yleensä Schildtit asuvat matkoillaan 3–4 tähden hotelleissa.

Pientä lisämukavuutta pariskunta hakee muun muassa varaamalla lennoilta paikat, joissa on lisää jalkatilaa.

– Pitkillä lennoilla saatamme myös harvakseltaan ostaa paikat bisnesluokkaan lentopisteillä. Lentokenttäloungeja käytämme pitkillä vaihdoilla luottokortin kylkiäisinä.

”Tavoitteena on vierailla mahdollisimman monessa maassa. Konfliktialueille emme matkusta”, Pirkko Schildt kertoo.

Schildtit eivät matkusta luksus tai budjetti edellä siitäkään syystä, että he ovat niin sanottuja maabongareita.

– Tavoitteena on vierailla mahdollisimman monessa maassa. Konfliktialueille emme matkusta.

Pariskunta saattaa kuitenkin käydä samassa kohteessa useamman kerran, jos mieli tekee. Joskus suunnitelmaan vaikuttaa siis sopivien valmiiden matkojen tarjonta, mutta ei silloinkaan niiden hinta.

Varaa ensin hotelli vaikkapa peruutuskelpoisesti, Pirkko Schildt vinkkaa.

Edullisia matkoja etsivälle Pirkko Schildtillä on vinkki: lentotarjous ei tarkoita automaattisesti edullista matkaa. Esimerkiksi Amsterdamiin voi löytää lennot vaikka satasella, mutta samalla satasella ei asu keskustahotellissa yhtään yötä.

– Varaa siis ensin hotelli vaikkapa peruutuskelpoisesti ja tarkasta vasta sitten lentojen hinnat, asiantuntija muistuttaa.

Millä rahalla matkustatte?

Paljon matkustavat ihmiset saavat kuulla usein hämmästelyä matkoistaan.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä kuuluu: millä rahalla matkustatte?

Schildtin pariskunta rahoittaa matkustamista pitkän työuran tuomalla varallisuudella ja sijoitusten tuotoilla.

Pirkko Schildt kertoo Ilta-Sanomille, ettei heillä ole lapsettomana pariskuntana matkailun lisäksi muita isompia rahareikiä.

– Purjeveneen myimme pois jo vuosia sitten, samoin perityn kesämökin. Sadalla matkapäivällä vuodessa niitä ei tietysti enää oikein ehtisikään pitää kunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?