Lukijat paljastavat omat suosikkirantansa ympäri Suomea – nämä ihanat matkailuhelmet ovat vielä monelle tuntemattomia

Julkaistu:

Rannat
Vaihtelua Yyterille ja Hietsulle? 11 rantaa, joista et kenties ole vielä kuullut.
Viikonlopun helteet tarkoittavat yhtä asiaa – on aika suunnata rannalle!

Kerroimme tällä viikolla Suomen tunnetuimmista rannoista. Artikkelin yhteydessä pyysimme lukijoita vinkkaamaan omia suosikkirantojaan.
Lukijoiden vinkkien avulla kokosimme yhteen 11 aarretta, jotka ovat pysyneet toistaiseksi piilossa suuremman yleisön tiedosta. Mikäli reissaat vielä tänä kesänä ympäri Suomea, tiedät mihin pysähtyä!

Sääksin uimaranta, Nurmijärvi

Sääksjärven rannalla sijaitsee suosittu uimaranta, jonka kaunis hiekkaranta hakee vertaistaan. Kesäisin uimarannalla palvelevat kahvila, WC:t, pukeutumistilat sekä liikuntapaikat kaiken ikäisille. Mukavia kesähetkiä luovat lasten leikkipaikat, hyppytornit ja beachvolley-kentät, Nurmijärven kaupungin sivuilla kerrotaan.Säräisniemi, Vaala

Oulujärven rannalla, Vaalan Säräisniemellä kelpaa ottaa aurinkoa hellepäivinä.

Kalmarinranta, Vääksy

Kalmarinranta sijaitsee Vääksyn kanavan eteläisen suun vieressä, Vesijärvellä. Kalmarinranta on Vääksyn alueen merkittävin julkinen uimaranta.Kuortaneen ranta

Etelä-Pohjanmaan Rivieraksi-kutsuttu Kuortaneen kirkkoranta on suosittu auringonotto- ja uintipaikka. Kirkkoranta sijaitsee Kuortaneen keskustassa.

Fäboda, Pietarsaari

Fäboda on upea retkeily- ja hiekkaranta-alue Pietarsaaressa, noin kahdeksan kilometriä keskustasta. Pitkällä rannalla riittää tilaa temmeltää.

Isohieta, Kelvenne

Kelvenne on Padasjoen kunnassa sijaitseva saari Päijänteen kansallispuiston alueella. Saaresta löytyy upeita uimapaikkoja retkeilijöille.Outokumpu, Särkiselkä

Särkiselän uimaranta on yksi Outokummun suosituimmista paikoista.

Aurlahti, Lohja

Aurlahden ranta on osa Lohjanjärveä. Ranta sijaitsee Lohjan keskustassa. Viihtyisällä ja sopivan kokoisella rannalla vierähtää helposti tunti jos toinen.

Ärjänsaari, Kajaani

Upeista hiekkatörmistä tunnettu Ärjänsaari on Oulujärven helmi. Pitkät hiekkarannat tarjoavat puitteet monenlaisiin ranta-aktiviteetteihin, VisitKajaanin sivuilla kerrotaan.

Venäjänhiekka, Rautavaara

Venäjänhiekan ranta sijaitsee upeassa Tiilikkajärven kansallispuistossa, Kainuun ja Pohjois-Savon rajalla.

Pitkä hiekkaranta tarjoaa mielettömän näköalan.

Karihiekka, Juva

Karihiekka sijaitsee Luonterin itärannalla Koivurannassa, aivan Luonterin luonnonsuojelualueen tuntumassa. Karihiekka ei ole varsinainen uimaranta, vaan kyseessä on mantereella oleva retkisatama.

Karihiekan hiekkaranta on korkeiden kallioiden välissä. Retkisataman vuoksi alueella on myös grillikatos ja laituri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt