Luksusristeilijä Celebrity Silhouette rantautui Helsinkiin – katso hulppeat kuvat yli 300-metrisen laivan uumenista

Julkaistu:

risteilijä
Hernesaaren satamaan kiinnittynyt luksuslaiva on peräti kolme kertaa ruotsinlaivan kokoinen.
Helsingin Hernesaareen rantautui aikaisin lauantaiaamuna valkea risteilyjätti, joka peittää taakseen horisonttia jopa 315 metrin mitalta. Celebrity Cruises -varustamon Silhouette -alus risteilee kesäkauden Euroopan lähivesissä, talvikaudeksi se siirtyy Karibialle.

Amerikkalaisvarustamon laivaan mahtuu tarkalleen ottaen 2 886 matkustajaa ja sen miehistö koostuu 1 500 työntekijästä. Laivalla on yhteensä peräti 1 443 hyttiä, joista yksikään ei ollut tyhjillään laivan lipuessa Helsinkiin.


Kun puhutaan laivojen kokoluokista, ne ilmoitetaan aina bruttorekisteritonneina, eli tilavuusmittoina. Varustamon key account manager Mari Suihkon mukaan 122 000 tonnin alus on kokonsa puolesta Karibian-risteilijöiden keskiluokkaa. Siitä huolimatta se on noin kolme kertaa kookkaampi kuin Helsingin ja Tukholman väliä seilaava ruotsinlaiva keskimäärin.


Celebrity Silhouette on kuin veden päällä lipuva viihdekeskus. Luksuslaivassa on peräti 15 kantta, joilta löytyy yli 20 ruokapaikkaa, teatteri, elokuvateatteri, taidegalleria, spa, kuntosali, kirjasto, kasino – ja vaikka mitä muuta.

Aurinkokannella on useita uima-altaita, viheraukio ja koripallokenttä. Toisin kuin suomalaisille tutuilla ruotsinlaivoilla, tästä risteilijästä ei löydy autokansia, vaan jokainen neliö on käytetty matkustajia ja miehistöä varten.


Silhouette toi lämpimänä lauantaina Suomeen yli 2 500 risteilymatkustajaa. Moni risteilyturisteista jää Helsinkiin, mutta osaa suuntaa päiväretkille kauemmas, kuten Porvoon vanhaan kaupunkiin tai Lohjan kaivokselle.

Mari Suihkon mukaan Itämeren risteilyt nostavat suosiotaan vuosi vuodelta. Rannikkokaupungeista kovimpana vetonaulana toimii Pietari, mutta myös Helsinki, Tallinna, Tukholma ja Kööpenhamina ihastuttavat risteilykansaa.


– Itämerelle tulevat risteilyt ovat hieman muita risteilyitä kalliimpia ja pidempiä, ja niiden matkustajien keski-ikä on hieman tavallista korkeampi. Nämä matkustajat ovat jo nähneet kaikkein suosituimmat kohteet, jonka jälkeen on aikaa nähdä myös Itämeri, Suihko kertoo.

Risteilykeskuksen mukaan laivan matkustajat ovat useimmiten 45–75-vuotiaita.


Hernesaareen kiinnittynyt Silhouette on tällä kertaa kahden viikon mittaisella matkalla, joka sai alkunsa Englannin Southamptonista. Suihkon mukaan suuri osa risteilyn matkustajista on amerikkalaisia ja englantilaisia.


Silhouette otettiin ensi kertaa käyttöön heinäkuussa 2011. Vaikka alus ei sinänsä ole vanha, ensi vuonna sen on tarkoitus siirtyä telakalle pientä päivitystä varten.


Oletko matkustanut suuremmalla risteilyaluksella? Kerro kokemuksesi kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt