7 upeaa maisemaa Suomesta – listasimme näköalapaikat, jotka ovat takuulla pysähdyksen arvoisia

Julkaistu:

Kotimaanmatkailu
Listasimme seitsemän upeaa näköalapaikkaa. Nyt näkyy kauas!
Kotimaanmatkailu on tällä hetkellä suomalaisten suosiossa. Moni ympäri Suomea reissaava etsii jatkuvasti uusia ja lompakkoystävällisiä kohteita.

Listasimme kuusi näköalaa, joita kannattaa pysähtyä ihastelemaan kotimaata kiertäessä.

1. Naisvuoren näkötorni, Mikkeli

Mikkelin Naisvuoren näkötorni ja sen juurella toimiva Cafe Naisvuori ovat Mikkelin tunnetuimpia maamerkkejä, eikä ihme. Kaupungin yli avautuvat maisemat ihastuttavat. Näkötorni on avattu 1. toukokuuta 1912.


2. Vuokatinvaara, Vuokatti

Kainuun kauniiden vaarojen keskellä Sotkamossa sijaitsee lomailukohde Vuokatti. Mikäli matkailet Kainuussa, pysähdy ihailemaan Vuokatinvaaran näkymiä.

Vuokatinvaaran laelta avautuu avara näkymä alas laaksoon. Näissä maisemissa ihmisen on hyvä olla!


3. Saltkaret, Mustasaari

Saltkaret on Svedjehamnin puoleisessa päässä oleva 23 metriä korkea näkötorni. Tornista aukeaa upeat näköalat Merenkurkun maailmanperintöalueelle.


4. Tähtitorninmäki, Helsinki

Mikäli Olympiastadionin näkymä on jo tuttu ja haluat ihailla Helsingin merellisiä näkymiä, suuntaa Ullanlinnassa sijaitsevalle Tähtitorninmäelle. Muista ottaa mukaan eväät piknikille!


5. Pyynikin näkötorni, Tampere

Klassikko tuskin kaipaa esittelyjä, ehkä pienen muistutuksen. Paikan päällä leivotut munkit ovat maankuuluja ja näköala on lähes yhtä hieno kuin Näsinneulasta.


6. Puijon torni, Kuopio

Puijon torni on maamerkki, joka Kuopioon saavuttaessa erottuu jo kaukaa. Puijolla sijaitseva 75 metriä korkea näkötorni tarjoaa huikean näköalan.


7. Koli, Lieksa

Koli on Pohjois-Karjalan korkein vaara Pielisen rannalla Lieksassa. Mikäli siis reissaat Pohjois-Karjalassa, tiedät minne pysähtyä!


Mikä on sinun suosikkipaikkasi tai -maisemasi Suomessa? Jaa se alla kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt