Äkkilähdöt viedään nyt käsistä: Matkatoimistot vinkkaavat kohteet, joihin on yhä mahdollista päästä edullisesti – jopa alle 400 eurolla

Julkaistu:

Äkkilähdöt
Edullisia matkoja on yhä mahdollista löytää muun muassa Turkkiin, Bulgariaan ja Kroatiaan.
Viileästä alkukesästä johtuen suomalaiset suuntaavat kesäloman viettoon etelän lämpöön. Tästä syystä monet äkkilähdöt ovat jo pitkälti täyteen buukattuja.

Tästäkin huolimatta joitakin edullisia matkoja on yhä mahdollista löytää heinäkuulle ja elokuun alkupäiville.

Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo, että Tjäreborgin ensimmäiset vapaat paikat ovat 23. heinäkuuta.

– Tällä hetkellä jäljellä on jämäpaikkoja. Vähän enemmän vaihtoehtoja alkaa löytymään heinäkuun viimeiseltä viikolta.

Bulgariaan ja Kroatiaan noin 400 eurolla

Tjäreborgin edullisimmat äkkilähdöt suuntautuvat Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kroatiaan ja Bulgariaan.

Heinäkuun lopun halvimmat hinnat ovat Kroatian Splitiin ja sen lähialueen kohteisiin, alkaen 395 euroa. Elokuun alussa Kroatiaan voi saada äkkilähdön vielä hieman edullisimmin, hintaan 355 euroa. Hinnat sisältävät lennon ja majoituksen.


Virtanen kertoo, että hinnat pyörivät samoissa numeroissa myös Bulgariaan suuntautuvissa äkkilähdöissä.

– Hinnat taitavat olla matkajokerille, joten majoitus selviää vasta paikan päällä.

Kohteet ovat sopivia pienemmälle budjetille senkin puolesta, että maiden hintataso on alhainen.

– Varsinkin Bulgariassa on todella edullista lomailla. Hintataso on alhaisempi kuin Suomessa, Virtanen vinkkaa.

Virtanen muistuttaa, että myös kaupunkilomalle voi päästä yhä lompakkoystävällisesti. Suositumpia ja edullisimpia valintoja ovat Praha ja Budapest. Kohteet ovat hyviä valintoja, sillä maiden hintataso sopii pienemmällä budjetilla reissaavalle.

Myös Lontoo pitää pintansa edullisena kestosuosikkina.

– Esimerkiksi Lontooseen on elokuussa kahden yön matka noin 230 euroa per henkilö.

Myös Turkkiin ja Espanjaan voi päästä edullisesti

Matkatoimisto Tui Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo, että myös Tuin äkkilähdöt ovat melko täynnä. Kuitenkin heinäkuulle löytyy joitakin hajapaikkoja esimerkiksi Kreikkaan. Kreikan äkkilähdöt eivät kuitenkaan kuulu aivan tämän hetken edullisimpiin.

– Kuun vaihteessa 31.7.–1.8. äkkilähtöjä on aika edullisesti. Esimerkiksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle viikon äkkilähtö majoituksella Espanjan Menorcalle on alle 2000 euroa. Myös Turkin Alanyaan pääsee alle 2000 eurolla.


Nelihenkisen perheen äkkilähtö Bulgariaan maksaa puolestaan noin 1800 euroa, Kroatiaan ja Italian Sisiliaan noin 3400 euroa.

Aaltonen kertoo, että äkkilähdöille on nyt tavallista enemmän kysyntää säästä johtuen. Hintataso on myös aavistuksen korkeampi kuin viime vuonna, sillä se määräytyy kysynnän mukaan.

– Kysyntää on hurjasti enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

Äkkilähtöjen hinnat laskevat jälleen elokuussa

Apollomatkojen myyntijohtaja Kimmo Rasimus kertoo, että huomattavasti edullisempia matkoja on tarjolla jälleen elokuun puolessa välissä.

– Elokuun puolivälin jälkeen hintataso laskee pikkaisen, sillä koulujen alku laskee hintatasoa. Esimerkiksi 20. elokuuta Kreikkaan pääsee äkkilähdöllä alkaen 330 euroa.

Myöskään Apollomatkojen äkkilähtöjen hinnat eivät ole tällä hetkellä edullisimmasta päästä. Joitakin kohtuuhintaisia matkoja löytyy kuitenkin yhä myös heinäkuulle.

Edullisimmat jäljellä olevat äkkilähdöt suuntautuvat Kreetalle. Alkaen 465 euroa maksavaan äkkilähtöön kuuluvat lennot ja majoitus kahden tähden hotellissa.

– Kovin edullisesti ei pääse enää heinäkuussa. Hintataso on korkea, sillä paikkoja on niin vähän jäljellä. Meiltä pääsee hajapaikoilta muun muassa vielä Kreikan kohteisiin, muun muassa Kreetalle, Kosille ja Rodokselle, Rasimus kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt