Osta lentolippu 6 kuukautta ennen lähtöä ja 3 muuta tapaa säästää reissun kustannuksissa

Julkaistu:

Säästövinkit
Hyödynnä palkintopisteitä, opettele paikallista kieltä ja lataa kännykkääsi julkisen liikenteen reiteistä kertova sovellus. Entinen matkakonsultti kertoo, miten matkustaa halvemmalla.
Matkailu on ihanaa, mutta liian hövelisti reissaava voi huomata kotona, että matkakassan lisäksi ovat menneet myös tulevien kuukausien säästöt.

Aiemmin matkakonsulttina viiden vuoden ajan työskennellyt Ryan Arlano kertoo Business Insiderille vinkkinsä edullisempaan matkailuun. Kerromme niistä osan, koko listauksen voit lukea täältä!

1. Hyödynnä hotelliketjujen palkintopisteet

Olet varmasti kuullut lentoyhtiöiden palkintopisteistä, mutta myös hotelleilla on palkitsemisjärjestelmiä, jotka hyödyttävät matkailijaa.

Liity siis jäseneksi. Kun olet yöpynyt riittävän monta kertaa hotelliketjun kohteissa, kerrytät pisteitä, joilla saa erilaisia etuuksia.

Arlanon mukaan hotelliketju-uskollisuus ei hyödytä ainoastaan siitä syystä, että tietää minkälaiseen hotellihuoneeseen seuraavasi majoittuu, vaan myös siksi, että tiedossa on usein alennushintoja, ilmaisia huoneluokan korotuksia, mahdollisuus kirjautua ulos huoneesta myöhemmin kuin muut – tai jopa mahdollisuus ilmaiseen huoneeseen.

2. Yhdistele lentoja

Yhdistele lentojasi.

Eikö halpalentoyhtiöllä pääse suoraan sinne, minne haluat? Yhdistele lentoyhtiöitä. Voit valita perinteisemmän yhtiön kalliimman lennon ja jatkolennoksi halpalentoyhtiön, jolloin kokonaisuudesta tulee edullisempi. Euroopassa edullisesti lentävät esimerkiksi EasyJet ja Ryanair, Ryan Arlano kertoo.

Halpalentoyhtiöt operoivat yleensä pikkukentiltä, joten varaudu siihen, että matkaan menee aikaa.

Muista myös, ettet saa korvauksia, jos lentosi myöhästyvät, mutta olet varannut lennot eri lentoyhtiöiltä.

Halpalentoyhtiöt tapaavat myös veloittaa ylimääräistä esimerkiksi paikan varaamisesta, tai joissakin tapauksissa jopa käsimatkatavarasta.

3. Käytä julkista liikennettä aina kun mahdollista

Taksi on kätevä, mutta julkinen liikenne säästää pitkän pennin.

Ryan Arlano kertoo esimerkin. Lontoossa taksin tai Uberin ottaminen lentokentältä kahdelle matkatavaroineen kustantaa noin 90 euroa. Junamatka Gatwickista Lontooseen maksaa sen sijaan noin 30 euroa.


Takavuosina vieraan maan julkisen liikenteeseen tutustuminen vei aikaa. Nykyään matkustaminen julkisilla on naurettavan helppoja erilaisten sovellusten takia. Lataa siis kännykkääsi oikea sovellus, ja matkustat uudessa paikassa yhtä sujuvasti kuin paikalliset.

4. Osta lentolippusi kuusi kuukautta aikaisemmin

Lentoliput saattavat olla matkasi kallein osuus, mutta oikealla ajoituksella voit säästää pitkän pennin.

Hyvissä ajoin lentolipun ostaminen ei välttämättä ole edullisinta.

Jos reitille nimittäin lisätään lähtöjä, hinnat voivat laskea.

Mies on huomannut, että edullisimmillaan lentoliput ovat kuusi kuukautta ennen lähtöä. Vinkki kuuluukin: älä ole liian ajoissa, mutta älä myöskään odota liian pitkään.

Teoriat edullisimmasta ostopäivästä kuitenkin vaihtelevat. Lue lisää: Varaa matkasi mahdollisimman ajoissa ja 3 muuta virhettä, jotka tulevat lentolippua varatessa kalliiksi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt