Euroopan kauneimmat rannat valittiin – listalla 2 ihanaa lähikohdetta

Euroopan kauneimpien rantojen listalle pääsi muun muassa kohteet Ruotsista ja Tanskasta.

Euroopan kauneimpien rantojen listalle pääsivät muun muassa Fårön rannat (vasemmalla), Kreetan Elafonisi ja Kreikan Zakynthosin Salakuljettajien poukama (oikealla).

4.7.2019 16:56

Kerroimme tällä viikolla maailman kauneimmista saarista, jotka matkailujulkaisu Travel + Leisure valitsi listalleen.

Nyt toinen johtava matkailualan julkaisu, Condé Nast Traveler, on laittanut järjestykseen Euroopan kauneimmat rannat. Listalla on kohteita monista Euroopan maista.

Poimimme listalta kahdeksan helmeä, joista osa sijaitsee lyhyen matkan päässä Suomesta.

Fårö, Ruotsi

Moni on käynyt Gotlannissa, mutta kaikki eivät jaksa jatkaa matkaa saaren pohjoispuolelle, Fårön saarelle.

Matka kuitenkin kannattaisi, sillä vastassa ovat huikeat rannat kalkkikivimuodostelmineen ja näkymät, jotka ovat kuin toisesta maailmasta, Condé Nast Traveler kertoo.

Fårö oli myös elokuvaohjaaja Ingmar Bergmanin tukikohta. Ohjaaja rakastui saareen vuonna 1960, kun siellä valmisteltiin hänen elokuvaansa Kuin kuvastimessa. Myöhemmin Bergman myös asui Fårössa.

Tisvilde, Tanska

Tanskan pohjoisosassa sijaitseva Tisvilde on pieni kaupunki, jossa voi nauttia tanskalaisesta hyggeilystä parhaimmillaan. Condé Nast Traveler ehdottaa, että rannalle kannattaa ottaa mukaan paikalliseen tyyliin iso kannullinen kahvia ja kunnon korvapuusti.

Ilta-auringosta voi nauttia liki yöttömän yön tapaan iltakymmeneen saakka, lehti kertoo.

Navagio Beach, Zakynthos, Kreikka

Kreikan Navagio Beach tunnetaan myös nimellä Shipwreck Beach. Salakuljettajien poukama on valittu maailman kauneimmaksi rannaksi.

Condé Nast Traveler kertoo, että ranta on niin eristyksissä, että sinne pääsee vain veneellä. Ranta tunnetaan jylhistä ja jyrkistä kallioistaan ja valkohiekkaisesta rannasta.

Rannan nimi johtaa Panagiótis-nimiseen laivaan. Tarinan mukaan laiva salakuljetti savukkeita, mutta koki epäonnisen kohtalon vuoden 1980 haaksirikossa. Panagiótisin karski ja ruosteinen hylky on rannalla edelleen.

Elafonisi Beach, Kreeta, Kreikka

Kreikassa, Kreetan saarella sijaitsee Elafonisin ranta, joka tunnetaan vaaleanpunaisesta hiekastaan. Kyseessä on suosittu turistikohde, mutta rannalla voi silti kuvitella olevansa eristyksissä muusta maailman menosta. Paikka sijaitsee nimittäin kaukana saaren isoimmista kaupungeista.

Kvalvika Beach, Lofootit, Norja

Lofootit tunnetaan luontoparatiisina, jossa häkellyttävän kauniita maisemia riittää.

Rannalle päästäkseen täytyy nähdä vähän vaivaa. Majesteettisen rannan vedet ovat kristallinkirkkaita. Ympärille levittäytyvät lumihuippuiset vuoret.

Black Sand Beach (Reynisfjara), Vik, Islanti

Unelmien rantaa miettiessä Islanti ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen. Ei käy kuitenkaan kieltäminen, että tässä karussa maassa on sellaista dramaattista kauneutta, jota ei muualla kohtaa.

Black Sand Beach eli Reynisfjara on yksi Islannin upeimmista rannoista. Hiekka rannalla on mustaa kuin kaviaari ja ranta on täynnä korkeuksiin kohoavia basalttipylväitä.

Praia da Marinha, Portugali

Algarvessa sijaitsevaa Praia da Marinhaa pidetään yhtenä maan, ja koko maailman, kauneimmista. Ranta tunnetaan kullanhohtoisista jyrkänteistään ja vesistä, jotka ovat ihanteelliset snorklaukseen.

Zlatni Rat, Brač, Kroatia

Kroatiassa on lukuisia huikean kauniita rantoja, mutta vesihiihtäjien ja purjelautailijoiden suosiossa oleva Zlatni Rat on kuuluisa epätavanomaisesta muodostaan. Bračin saarella sijaitseva ranta myös näyttää sileältä hietikolta, mutta se on tosiasiassa pientä kiveä täynnä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?