Matkailujulkaisu valitsi maailman 10 kauneinta saarta

Matkailujulkaisu valitsi maailman kauneimmat saaret.

Travel + Leisure valitsi maailman kauneimmat saaret. Joukossa on muun muassa suosittu turistikohde Isle of Skye (vasemmalla), Azorit ja Seurasaaret (oikealla).

3.7.2019 20:30

Huojuvia palmurantoja, rannikkoja, joita kehystävät lumiset vuorenhuiput ja suosittuja turistikohteita.

Matkailujulkaisu Travel + Leisuren listaus osoittaa, että maailma on pullollaan monitahoista kauneutta. Tällä kertaa matkailujulkaisu esittelee maailman kauneimmat saaret.

Kerromme niistä osan, koko listauksen voit lukea Travel + Leisuren sivuilta.

Korsika, Ranska

Ranskan Korsikan saari tunnetaan kiehtovasta monimuotoisuudestaan: vuoristaan, merenrantaluolistaan ja tietenkin myös valkoisista hiekkarannoistaan. Yksi kauneimmista rannoista, Plage du Lotu, sijaitsee pohjoisessa, Exploras-blogi vinkkaa.

Azorit, Portugali

Portugalille kuuluva Azorin saariryhmä tunnetaan jylhistä maisemistaan, kraaterijärvistään ja kuumista lähteistään. Travel + Leisure kuvailee yhdeksästä saaresta koostuvaa saariryhmää kuin toisesta maailmasta olevaksi.

Dominica

Karibianmerellä sijaitseva Dominica on saanut lempinimen ”Karibian luontosaari”. Saari tunnetaan rehevästä kauneudestaan, mustista hiekkarannoistaan, vesiputouksistaan, joistaan ja sademetsän siimeksistä löytyivistä uintipaikoistaan.

Isle of Skye, Skotlanti

Skotlannissa sijaitseva Isle of Skye on niin suosittu, että turisteja on pyydetty harkitsemaan ainakin suurimpina sesonkiaikoina, löytyisikö alueelta muita käyntikohteita.

Vastuullisesta matkailusta bloggaava Annika kertoi Ilta-Sanomille tammikuussa, ettei saaren infrastruktuuria ole suunniteltu lainkaan niin suurille väkijoukoille kuin mitä siellä nyt käy. Tunnetuimmille turistinähtävyyksille kiemurtelevat tiet ovat yksikaistaisia ja ne tukkeutuvat jo nyt suurista turistimääristä.

Ongelmista huolimatta saarella on uskomattoman kaunista. Matkailijaa odottavat Isle of Skyellä vehreät kukkulat, dramaattiset kivimuodostelmat, vesiputoukset ja keskiaikaiset linnat.

Milos, Kreikka

Suomalaiset rakastavat Kreikkaa, eikä ihme, sillä sieltä löytyy Milosin kaltaisia uskomattoman kauniita saaria.

Tuliperäinen Milos tunnetaan monimuotoista rannoistaan, luolistaan ja välimerellisestä kauneudestaan.

Saint Lucia

Saint Lucia on osalle suomalaisille tuttu risteilymatkatkohde, mutta saarivaltio tunnetaan myös kullanhohtoisista rannoistaan, jotka levittäytyvät vuorten ja sademetsien eteen.

Palawanin saari, Filippiinit

Hankala tavoittaa, mutta kaunis katsoa.

Filippiineillä sijaitseva Palawanin saari on mielettömän kaunis. Palmurantoja reunustavia kalkkikivikallioita pääsee ihailemaan parhaiten veneen kyydissä. Saarella sijaitsee myös maanalainen joki.

Puerto Princesan maanalainen joki on valittu maailman seitsemän uuden ihmeen joukkoon. Joki virtaa kahdeksan kilometrin matkan luolan sisällä.

Seurasaaret, Ranskan Polynesia

Tyynellämerellä, Ranskan Polynesiassa sijaitsevat Seurasaaret vastaavat perinteistä kuvaa paratiisisaaresta.

Bora Bora, Tahiti, Moore...Seurasaaret on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja.

Matkailija kohtaa Seurasaarilla trooppisen paratiisin, eli kristallinkirkkaita vesiä, reheviä viidakkoja ja meren päällä sijaitsevia bungalow-asumuksia.

Malediivit

Yli tuhannesta saaresta koostuvat Malediivit on saariryhmä, jonka kauneinta saarta on mahdotonta valita.

Malediiveillä ajan saa parhaiten kulumaan nauttien turkoosista vedestä, sukeltamisesta ja snorkauksest. Malediivien majoituspaikat tunnetaan ylellisyyydestään.

Seychellit

Intian valtameressä sijaitseva saarivaltio Seychellit koostuu noin 115 saaresta.

Ikiaikaisten palmumetsien, graniittilohkareiden ja jättiläiskilpikonnien joukossa tuntuu aivan siltä kuin aika olisi pysähtynyt paikoilleen.

Korjattu juttuun saarivaltio Dominican nimi 4.7. klo 12.38. Jutussa puhuttiin virheellisesti Dominikaanisesta tasavallasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?