Älä tee näitä virheitä Kreikassa – 6 yleistä turistihuijausta

rac

Julkaistu:

Kreikka
Listasimme kuusi yleistä huijausta, joihin Kreikkaan matkaava suomalainen saattaa törmätä.
Oletko sortunut ulkomailla turistihuijaukseen?

Vaikka höynäytetyksi joutuminen tuntuu nololta, et ole kokemustesi kanssa yksin. Vieraassa kohteessa kokenutkin matkailija saattaa joutua huijauksen kohteeksi.

Lue lisää: Kaunis nainen hoki ”seksi, seksi, seksi” ja kouri etumuksesta – näin suomalaisia huijataan ulkomailla

Turisteja petkuttavia roistoja löytyy varmasti jokaisesta maailmankolkasta – myös suomalaisten suosikkikohteista, kuten Kreikasta.

Moni suomalainen on varsinainen Kreikka-ekspertti, joten tunnetuimmat huijaukset ovat monelle jo tuttuja. Niistä on kuitenkin hyvä muistuttaa lomakauden ollessa pian kuumimmillaan.

Onneksi Travelscams-sivusto on koonnut turisteille kattavan listan yleisimmistä turistihuijauksista Kreikassa. Tämän listan luettuasi osaat seuraavalla matkalla olla tarkkana.

1. Varo viekasta taskuvarasta

Taskuvarkaat toimivat tyypillisesti isommissa ryhmissä. Yksi porukasta varastaa ensin huomiosi, yksi blokkaa kulkutiesi ja yksi näpistää arvoesineesi.

Huijarit käyttävät samaa kaavaa myös julkisissa kulkuvälineissä, joten myös niitä käyttäessä on syytä olla tarkkana.

Kreikkaan matkaavan suomalaisturistin kannattaakin muistaa, ettei lompakkoa tule koskaan säilyttää takataskussa. Pidä rahasi jemmassa esimerkiksi salataskussa.

2. Älä luota jokaisen lipunmyyjään

Ateenassa lomaillut on saattanut törmätä paikalliseen, joka suosittelee ystävänsä tai perheenjäsenensä lauttalippuja kauppaavaa matkatoimistoa. Paikallisen mukaan lauttaliput saa matkatoimiston kautta huomattavalla alennuksella.

Perillä matkatoimistossa kuitenkin selviää, että edulliset liput on juuri myyty loppuun. Tässä kohtaa kauppaa tekevä huijari suosittelee kalliimpia risteilypaketteja, ja turisti saattaa hämmennyksissään maksaa hintavammasta matkasta kuin alun perin oli suunniteltu.

Älä haksahda, vaan osta lauttaliput ja risteilypaketit suoraan yrityksiltä tai lisensoiduilta jälleenmyyjiltä. Apua voi aina kysyä matkaoppaalta tai hotellilta.

3. Taksihuijari voi yllättää Kreikassakin

Taksimittari, joka ei kuskin mukaan toimi, on mitä luultavimmin huijaus, jonka tarkoituksena on saada sinut maksamaan matkasta enemmän.

Myöskään mittariin ei kannata aina luottaa, sillä summa saattaa hypätä liian nopeasti.

Vältyt tältä klassiselta huijaukselta, kun sovit taksimatkan hinnan aina ennen matkaa tai tarkistat, että mittari todella toimii. Tutki myös etukäteen kohteen taksihintoja.


4. Ystäväranneketta tarjoava ei ole ystäväsi

Klassisen ystävärannekehuijauksen vaara piilee myös Kreikan lomakohteissa. Huijauksen kaava on aina samantapainen. Ystävärannekekauppias alkaa sitoo päättäväisesti narua matkailijan ranteeseen vakuuttaen sen olevan ilmainen. Kun ranneke on valmis, kauppias muuttuu tylyksi ja alkaa vaatia rahaa työstään.

Myös ruusuja kauppaavat huijarit saattavat käyttää samantapaista huijausta. Ruusukauppiaat lupaavat ruusun olevan ilmainen, mutta turistin tarttuessa siihen, alkaa rahojen vaatiminen.

Helpointa onkin kieltäytyä ”ilmaisista” ystävärannekkeista ja ruusuista.

5. Tarkkana skootteria vuokratessa

Skootterin tai moottoripyörän vuokraaminen Kreikan saarilla on suosittua. Menopeliä vuokratessa täytyy kuitenkin olla tarkkana.

Vuokrausliike saattaa vuokrata tahallaan viallisen liikennevälineen ja vaatia palautuksen yhteydessä korjausmaksua vahingosta, jota et ole aiheuttanut. Viallinen kulkuneuvo voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa myös onnettomuuden.

Mikäli haluat tutustua upeisiin maisemiin skootterin kyydissä, vuokraa se hyvämaineisesta liikkeestä tai suoraan hotellistasi. Tarkasta pyörän kunto huolellisesti ennen käyttöä ja ota valokuvia ja videoita todisteeksi. Muista myös lukea vakuutussopimuksen ehdot aina huolellisesti.

6. Varo varkaita myös näissä paikoissa!

Varkaat ovat tunnetusti ovelia. Kreikassa roisto saattaa esimerkiksi napata laukkusi ohittaessaan sinut skootterillaan tai kysyessään kelloa. Ravintoloissa tuolin tai pöydän alla jätetyt laukut saattavat lähteä varkaan mukaan.

Myös rannalla on hyvä muistaa, ettei lompakkoa kannata jättää aurinkotuoliin vartioimatta.

Onko sinua huijattu tai yritetty huijata ulkomailla? Millaisia keinoja huijarit ovat käyttäneet? Keskustele kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt