9 kiinnostavaa kesälomakohdetta Pirkanmaalla – näissä kohteissa viihtyvät myös lapset

Julkaistu:

Pirkanmaa
Matkalla Pirkanmaalla? Esittelemme yhdeksän kiinnostavaa matkailuhelmeä.

1. Pyynikin näkötorni, Tampere

Klassikko tuskin kaipaa esittelyjä, ehkä pienen muistutuksen. Paikan päällä leivotut munkit ovat maankuuluja ja näköala on lähes yhtä hieno kuin Näsinneulasta. Tutustu samalla Pyynikin muuhun alueeseen, jossa saat helposti vietettyä kokonaisen päivän.


2. Viikinsaari, Tampere

Tampere sijaitsee kahden järven välissä, joten vesielementti on koko ajan läsnä. Helpoiten siitä pääsee nauttimaan hyppäämällä Laukontorilta laivaan, joka vie viihtyisään Viikinsaareen. Laivakyyti on mukava elämys ja perillä päivää voi viettää monella tavalla. Tutustu luontopolkuun, etsi rauhaisa poukama uimiselle tai nauti yhdessäolosta ulkopelejä pelaamalla.

3. Muumimuseo, Tampere

Tampere-talossa sijaitseva Muumimuseo esittelee Tove Janssonin alkuperäistä Muumi-taidetta. Vierailu sopii sekä lapselle että aikuiselle. Muumimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä perjantaina klo 15–19.


4. Birgitan polku, Lempäälä

Ympyränmuotoinen retkeilyreitti kauniissa järvi- ja metsämaisemissa tarjoaa hyvät puitteet pienestä kävelylenkistä aina pitkään vaellukseen asti. Polun varrella on mahdollista kokata nuotiopaikoilla ja yöpyä laavussa.

5. Serlachius-museot, Mänttä-Vilppula

Viime vuosien hienoista nykytaidenäyttelyistä tunnetut Serlachius-museot esittelevät myös suomalaisen paperiteollisuuden historiaa – ja aikaa jolloin teollisuuspatruunat olivat usein merkittäviä taiteenkerääjiä.


6. Vehoniemen automuseo, Kangasala

Automuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja se pyörii paljolti pitäjänsä intohimon voimin. Vaihtuvassa näyttelyssä pääsee tutustumaan entisöityihin moottoriajoneuvoihin menneiltä vuosikymmeniltä.

7. Marskin salonkivaunu, Sastamala

Junanvaunu, joka palveli Mannerheimiä ruokailu- ja neuvotteluvaununa talvi- ja jatkosodan aikana, on Shell-huoltoaseman pihan perällä valtatie 12:n ja yhdystie 2495:n risteyksessä. Vaunu on se, jossa Hitler vieraili Mannerheimin 75-vuotispäivilla Immolassa. Vaunuun on ilmainen sisäänpääsy.

8. Herra Hakkaraisen talo, Sastamala

Jos rakastaa Mauri Kunnaksen lastenkirjoja, Sastamalassa sijaitseva Herra Hakkaraisen talo on oikea kohde kesäretkelle. Kyseessä ei ole mikään tavallinen museo, sillä näyttelyssä lapset pääsevät itse leikkimään ja käyttämään mielikuvitustaan Kunnaksen kirjoista tutuissa maisemissa.

9. Helvetinkolu, Ruovesi

Helvetinkolu on peräti 40 metriä pitkä ja liki saman verran syvä kalliomuodostuma Helvetinjärven kansallispuistossa Ruovedellä. Se on kapea, leveydeltään vain parimetrinen sola, joka laskee jyrkästi järven rantaan. Helvetinkolun tiedetään muodostuneen maankuoren liikahtelusta jopa 150–200 miljoonaa vuotta sitten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt