6 upeaa kohdetta – nämä kannattaa kokea kesäreissulla Varsinais-Suomessa

Julkaistu:

Matkailu
Automatkalla Varsinais-Suomessa? Kokosimme yhteen kuusi kiinnostavinta matkailuhelmeä matkaa suunnitteleville.

1. Luostarinmäen käsityömuseo, Turku

Vartiovuoren kupeessa sijaitseva Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi palosta 1827. Käsityöläismuseo avattiin 1940.

2. Föri, Turku

Ikoninen kaupunkilautta kulkee ilman aikataulua Aurajoen osuudella, jolla ei ole yhtään siltaa. Ylitys kestää vain pari minuuttia, mutta lautalla voi mennä useamman kerran edes takaisin. Föriin mahtuu kerralla 75 ihmistä ja sillä kulkeminen on ilmaista. Muista myös Turun uusi funikulaari!


3. Louhisaaren kartano, Masku

Mannerheimin synnyinkoti. Kartanolinnan päärakennusta ja sivurakennuksia ympäröi englantilaistyylinen puisto, ja se on yksi Suomen parhaiten säilyneistä kartanomiljöistä. Rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1655.


4. Paimion Parantola, Paimio

Alvar Aallon 1930-luvun tienoilla suunnittelema tuberkuloosiparantola. Arkkitehtonisesti merkittävä rakennus ei ole enää sairaalakäytössä mutta on mäntyisessä ympäristössä taatusti kiinnostavaa ja kaunista katseltavaa.


5. Taalintehdas, Kemiönsaari

Taalintehdas on viehättävä kesäkohde vanhoine taloineen ja kapeine kujineen. Kylä kuuluu 1600-luvun suurvalta-ajan varhaisiin rautaruukkeihin ja ruukin historia onkin muovannut kylälle ihan omanlaisensa tunnelman. Älä jätä käymättä kesäkeskiviikkona Taalintehtaan aurinkoisella torilla!

6. Bengtskärin majakka, Kemiönsaari

Itämeren ylväin majakka rakennettiin reilu sata vuotta sitten. Majakassa saa saaristolaisruokaa ja saarella voi yöpyä. Yksinäiselle majakalle pääsee risteilyaluksella päivittäin elokuun loppuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt