Taksikuski Pasi kuulee saman vitsin joka päivä – sutkautusta seuraava kysymys nostaa karvat pystyyn

Julkaistu:

Me Naiset
Pasin usein kuulema vitsi on muillekin taksareille tuttu, selviää Me Naisten kyselystä.
Pasi, 33, joka ajaa taksia pienessä suomalaiskaupungissa. Kun Pasi sai ajokortin, ryhtyi hän melkein heti paiskimaan taksinkuljettajan töitä. Ensin hän ajoi ystävänsä taksia. Nyt hänellä on oma yritys.

Taksinkuljettajan työssä kohtaa paljon iloisia ja hauskoja juttuja. Mukavimpia keikkoja ovat esimerkiksi nämä: vastasyntyneen ja vanhempien kotiin vienti. Hääparin kuskaaminen. Ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat turistit.

Vitsejäkin Pasi saa työssään kuulla. Yhden lohkaisun jopa päivittäin:

– ”Oletko isäntä vai renki?” Tämän lausahduksen saan kuulla joka päivä, joskus useitakin kertoja.

Aina hymyä ja nyökkäystä

Itse vitsiin Pasi suhtautuu kevyesti. Mutta sen jälkeen tulee usein kysymys, joka saa taksinkuljettajan pyöräyttämään silmiään.

– Vitsi vielä menee jotenkin, mutta samassa yhteydessä usein kysytään, saanko viedä auton omaan talliini. Silloin karvani nousevat pystyyn.

Pasi sanoo hymyilevänsä aina asiakkaan vitseille ja nyökyttelee päätään, olipa sitten kyseessä rasittava tai aidosti hauska juttu.

– Kysyjän mielestä ”isäntä vai renki” -juttu on hauska, mutta minusta se on jo tosi kulunut vitsi. Ja mitä sillä on väliä, että kuka auton omistaa? Enhän minäkään kysy kaupan kassalla, että oletko kauppias vai työntekijä. Enkä kysy lentokapteenilta, saako hän viedä koneen kotiinsa, Pasi kertoo.

Eri töissä eri vitsit

Isäntä vai renki -sutkautusta kuulevat muutkin taksarit. Asia ilmeni Me Naisten kyselyssä, jossa eri ammattien työntekijät kertoivat usein kuulemistaan vitseistä.

Me Naisten aiemmassa jutussa kaupan kassalla työskentelevä Inka Hyyppä, 20, ja ravintolatyöntekijä Ramona Roth, 43, kertoivat, millaisia heittoja he kuulevat työssään taajaan. Kiireisinä aikoina kuluneita sutkauksia saattaa kuulla saman vitsin jopa yli viisi kertaa tunnissa. Lue Inkan ja Ramonan haastattelu tämän linkin kautta.

Myös esimerkiksi lähihoitajan ammatissa vitsit ovat arkea. Lähihoitaja Noora Pekkala, 24, kertoi Me Naisille, että kuulee ammatistaan usein erityisesti yhden heiton.

– Kun kynätaskussa lukee nimi ja lähihoitaja, niin hyvin usein kuulee: ”Kuinkas läheltä sitä oikeen hoidetaan”.

Vitsiin Noora kertoi suhtautuvansa hyväntuulisesti, mutta joissain tilanteissa huumori loppuu vauhdilla. Pääset lukemaan Nooran haastattelun tämän linkin kautta.

Tämä juttu on lyhennelmä menaiset.fi-sivuston jutusta. Alkuperäisessä jutussa Pasi kertoo myös 3 asiakasryhmää, joita hänen mielestään on kaikkein raskainta kuskata. Lue listaus tämän linkin kautta.

Lue myös:

Mille paikalle taksissa pitäisi istua? 10 asiaa, jotka taksinkuljettaja haluaisi sinun tietävän

Rekkakuski Tia listasi 7 eri syytä, mitä pitkien valojen väläyttäminen tarkoittaa

Kalajokinen Jarno Boxberg on työskennellyt grillillä yli 25 vuotta – nyt hän jakaa 10 tärkeää havaintoa suomalaisille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt