Tässä ovat suomalaisten suosikkikohteet – katso, matkustatko itse kuten kaikki muutkin

Julkaistu:

Matkat
Suomalaisten suosikkikohteen kärkisijasta ovat kymmenen viime vuoden aikana taistelleet Yhdysvallat ja Iso-Britannia, Ebookers kertoo.
Nettimatkatoimisto Ebookers laittoi järjestykseen suomalaisten suosikkikohteet kymmenen viime vuoden ajalta.

Kärkikaksikossa on viimeisen kymmenen vuoden aikana näkynyt erityisesti kaksi maata. Yhdysvallat ja Iso-Britannia jakavat keskenään kärkipaikat lähes koko vuosikymmenen vuosina 2009–2018, Ebookers kertoo tiedotteessa.


Arvio perustuu Ebookersin lentolippujen myyntitietoihin.

Yhdysvallat oli Ebookersin tilastoissa suosituin matkakohde kuutena peräkkäisenä vuonna 2009‑2014. Vuonna 2017 tapahtui kuitenkin käänne, kun Yhdysvallat romahti kertaheitolla vasta neljänneksi suosituimmaksi kohdemaaksi.

Ohi menivät Saksa ja Espanja.


Kakkossijaa pitänyt Iso-Britannia otti kärkipaikan suosituimpana kohdemaana vuonna 2015 ja on pysytellyt suosituimpana matkakohteena siitä lähtien.

Suosikit ennalta arvattavia

Ebookers kertoo tiedotteessa, että tunnetut henkilöt ja poliittiset mullistukset voivat heijastua suomalaisten matkailukäyttäytymiseen.

Näin oli esimerkiksi vuonna 2016, kun Brexitiä seurannut punnan halventuminen aiheutti matkailupiikin Suomesta Lontooseen. Vuonna 2018 sen sijaan pääsiäisen suosituimpien matkakohteiden joukkoon ilmestyi aikaisemmin lähes tuntematon kohde: Chicago. Ainoa looginen selitys tuolloin tuntui olevan se, että Chicago Bulssissa pelaava koripalloilija Lauri Markkanen veti suomalaismatkailijoita Chicagoon, Ebookers kertoo.

– Jos nyt tällaiset suurmiehet ja tapahtumat hieman liikuttelevatkin suomalaisia, niin yhtä hyvin voisi todeta animaatiomme perusteella, että kohdemaiden suosio on ennalta arvattavaa ja liike kymmenen suosituimman kohdemaan joukossa vuosi vuodelta aika pientä, Ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker kommentoi tiedotteessa.Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Kreikka ja Malaga suosikkeja

Suosituimmat kohdemaat vaihtelevat palveluntarjoajien mukaan.


Lentohakukone Momondo kertoi vuodenvaihteessa tiedotteessa, että suomalaisten suosikkikohteita oli vuonna 2018 Málaga, Lontoo ja Bangkok.*

Suomen matkatoimistoalan liitto ry SMAL** kertoi puolestaan tänä keväänä tiedotteessa, että matkapakettien Euroopan kohteista suosituin on Kreikka. Tulevana kesänä on tarjolla matkoja sinne lähes 242 000, mikä on noin 59 prosenttia koko Euroopan alueelle suuntautuvista matkapaketeista.

* Vertailu perustuu momondo.fi-sivulla 1.7.2017–28.10.2018 ja 1.7.2016–28.10.2017 välisenä aikana tehtyihin hakuihin economy-luokan meno-paluulennoille, joissa matkustusajankohtina on vertailtu vuosia 2018 ja 2017. Hinnat voivat muuttua, eikä säästöjä voida taata.

** *Tarjontatilastot kerätään kaksi kertaa vuodessa. Luvut kerätään pelkästään sarjatuotannossa olevista matkoista. Sarjatuotannolla tarkoitetaan tässä yhteydessä niiden matkojen tuotantoa, joilla on tietyt kiinteät lähtöpäivät ja joita markkinoidaan julkisesti. Tilastoissa ei ole mukana ns. räätälöityä matkapakettituotantoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt