Välimeren hiekkarantoja ja rentoa tunnelmaa – 5 parasta vinkkiä Barcelonan kesään

Julkaistu:

Barcelona
Barcelonan kesä on pitkä ja kuuma. Se on täydellinen ajankohta oleskella meren äärellä, terassiravintoloissa ja kattobaareissa. Barcelonassa pääsee kesällä myös näyttäviin ulkoilmafiestoihin.

1. Juhlista juhannusta biitsillä

Juhannusta juhlitaan Barcelonassa kesäkuun 23. päivä, Sant Joanin päivän aattoiltana. Silloin valvotaan koko yö. Rannoilla poltetaan kokkoja, cava-kuohuviini ja olut virtaavat, ja ilotulitteet räiskyvät.

Pääjuhlinta keskittyy hiekkarannoille ja Barcelonetan rantakaupunginosaan, jossa piruiksi pukeutuneet ihmiset juoksentelevat kipinöitä syöksevine, paukkuvine keppeineen. Aukioilla kajahtelee rumpujen jytke.


Väkeä ja tapahtumia on myös ympäri kaupunkia. Kaduille pystytettyjen konsertti- ja musiikkilavojen luona tanssitaan, syödään ja juodaan.

Varsinainen Sant Joan on yleinen vapaa- ja toipumispäivä. Silloin herkutellaan pinjansiemenillä ja sokeroiduilla hedelmillä koristelluilla coca-leivonnaisilla.

Tästä alkaa kesä.

2. Oleile uimarannoilla ja rantaravintoloissa

Barcelonan edustalla levittyvät yhteensä yli neljä kilometriä pitkät hiekkarannat. Ne ovat monine hyvine ravintoloineen ja baareineen hellepäivien keskipisteitä.

Monet matkailjat hengailevat lähimpänä keskustaa sijaitsevalla Barcelonetan rannalla, mutta paikalliset suuntaavat mieluummin vähän kauemmaksi, kuten Bogatellin rannalle. Siellä on rauhallisempaa ja väljempää, ja merikin on puhtaampaa.

3. Nouse katoille

Luksushotellien tyylikkäät kattoterassibaarit ovat mahtavia paikkoja nauttia Barcelonan lämpimistä, mustista kesäilloista ja -öistä. Valinnan varaa on kymmenittäin. Hienostunut ruoka ja cokctailit kuuluvat asiaan. Viikonloppuisin saattaa olla elävää musiikkia tai DJ vastaamassa tunnelmasta.


Claris-hotellin terassi on alan pioneereja ja ikisuosikki. Ydinkeskustassa sijaitsevan, H1898-hotellin La Isabela -terassilta avautuu puolestaan hieno panoraama La Ramblalle ja vanhaankaupunkiin.


Arkkitehtuuriltaan upein on Gaudín suunnitteleman La Pedrera-rakennuksen terassi. Kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin siellä voi kuulla elävää jazzia perjantai- ja lauantai-iltaisin. Lippu kannattaa ostaa netistä etukäteen (lapedrera.com).

4. Istuskele vanhankaupungin terasseilla

Barcelona on väärällään ulkoilmaan levittäytyneitä tapas- ja viinibaareja, ravintoloita, kahviloita ja muita kuppiloita, ja kesällä niissä istuskellaan aamusta yöhön.


Yksi idyllisimmistä terasseista on vähän piilossa vanhankaupungin goottilaisessa kaupunginosassa. Kesäkahvila Cafè D’Estiu lymyää sisäpihalla katedraalin vieressä, Museo Frederic Marèsin yhteydessä. Patiokahvilaa somistavat appelsiinipuut, roomalaiset pylväät ja suihkulähde.

5. Koe katujuhlat

Elokuussa Barcelona on raukeimmillaan. Monet paikalliset lomailevat ja hylkäävät hiostavan kaupungin, ja osa pikkukaupoista ja ravintoloista on kiinni. Mutta juuri elokuu on loistava ajankohta tutustua keskustan ulkopuolella olevaan Gràcian boheemiin kaupunginosaan, ja sen kahviloihin, ravintoloihin ja baareihin.

Kaupunginosassa vietetään elokuun puolivälissä, 15.–21. päivä, Barcelonan hauskinta katufestivaalia, Fiesta major de Gràciaa. Kujat ja aukiot ovat täynnä ruoka- ja juomakojuja sekä lavoja, joilla soittavat bändit ja DJ:t. Kymmenet kadut osallistuvat koristelukilpailuun, ja niitä somistavat kekseliäät koristukset. Meno virkistyy aina iltaa kohden ja jatkuu pikkutunneille saakka.Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille matkailusta kirjoittava Mira Jalomies kertoo kiinnostavista kohteista ja kulttuurieroista sekä antaa matkailuun liittyviä vinkkejä huviksi ja hyödyksi.

Espanjassa, Brasiliassa ja nyt Malesiassa asuva, liki sadassa maassa käynyt Mira on matkatoimittaja ja copywriter. Lisää inspiraatiota reissuillesi löydät Miran matkailusivustolta ja -blogista.

INFO

  • Barcelonaan on hyvät lentoyhteydet Helsingistä. Suoria lentoja on Finnairilla, Norwegian Airilla ja Vuelingilla.
  • Kesäöinä näytetään elokuvia ulkoilmassa eri puolilla kaupunkia, kuten Montjuïcin linnan kupeessa ja Sant Sebastiàn rannalla. Lisätietoja: www.salamontjuic.org ja www.cinemalliure.com
  • Paras piknikpuisto on Ciutadellan puisto trendikkään El Bornin kaupunginosan vierellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt