SLL: Suomen parhaat luontokohteet, joihin pääsee ilman omaa autoa

Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi TOP-kohteet, joihin pääsee matkustamaan julkisilla liikennevälineillä.

Lähdetkö matkalle ilman autoa? Repoveden kansallispuistoon pääsee kesällä bussiyhteydellä.

23.5.2019 14:38

Rakastatko kotimaanmatkailua, mutta et omista autoa, tai haluat muuten vain virittäytyä reissutunnelmaan bussin takapenkillä notkuen?

Suomen luonnonsuojeluliitto on kerännyt sivuilleen listan suomalaisten lempipaikoista, joihin pääsee julkisilla liikennevälineillä.

Listaus perustuu Suomen luonnonsuojeluliiton keväällä 2019 tekemään kyselyyn, johon vastasivat SLL:n aktiivit.

Kerromme kohteista osan, loput voit lukea SLL:n artikkelista!

1. Katariinanlaakso, Turku

Listan ykkösenä komeilee kohde Suomen Turusta.

Katariinanlaakso on Turussa sijaitseva metsä, joka tunnetaan komeista merinäköaloistaan. Metsässä on kevyempiä maasto-osuuksia ja vaikeampia sivupolkuja, SLL kertoo. Alue koostuu lehdoista, tervalepikoista, kalliomänniköistä, avokallioista ja kuusikoista.

2. Repovesi, Kouvola

Kouvolan Repovedelle, kansallispuiston länsiosaan Lapinsalmelle, pääsee kesäisin linja-autolla. Reitti lähtee 50 metrin päästä bussipysäkiltä.

Repoveden puistossa on kallioisia metsiä, suota, järviä ja lampia, SLL kertoo. Yksi puiston nähtävyyksistä on Etelä-Suomen komein kalliojyrkänne, Olhavanvuori.

Kansallispuistoja koko ikänsä kolunnut Pepe Forsberg kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että Repovesi on yksi niistä kohteista, joka sopii mainiosti myös virtaavista vesistä haaveileville koskenlaskijoille.

3.Villa Elfvik, Espoo

Listalta löytyy myös Espoon Laajalahdessa sijaitseva Villa Elfvik. Espoon luontotalossa esitellään Espoon luontoa. Alueella sijaitsee myös monenlaisia luontopolkuja ja paikka tunnetaan myös pääkaupunkiseudun parhaista lintuvesistä.

Tällä viikolla matkailuvinkkinsä IS:n lukijoille jakanut Espoon Rantaraitin isäntä Lennart Petterssonin valitsi kohteen yhdeksi Rantaraitin merkittävimmistä.

Elfvikin yhteydessä sijaitsee myös lintutorni ja luontopolkuja, joista osaan pääsee pitkospuita pitkin.

4. Vartiosaari, Helsinki

Helsingissä asuvien helmi on Vartiosaari, 80 hehtaarin saari, jonka pinta-alasta yli puolet on arvokkaita luontokohteita. SLL:n mukaan alueen metsät vaihtelevat lehdoista tuoreisiin kankaisiin ja jäkäläkarukkoihin. Saari on lisäksi luokiteltu tärkeäksi lepakkokohteeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?