Matkailuraamattu listasi 10 parasta kesämatkakohdetta Euroopasta – ei mitään turistirysiä

Julkaistu:

Kesämatkat
Oletko kyllästynyt turistirysiin? Matkailuraamattu Lonely Planet listasi suositukset kesän 2019 matkoille. Nämä kohteet sijaitsevat suosituimpien reittien ulkopuolella.
Lonely Planetin listalle pääsi kymmenen vähemmän tunnettua kohdetta.

Vai onko listalle päässeet Slovakian Tatravuoret jo tuttu paikka?


Slovakian pohjoisosassa, aivan Puolan rajalla sijaitseva vuoristo tunnetaan korkeimmasta huipustaan Gerlachovský štítistä (2 655 metriä), jääkylmistä vuoristojärvistään, kuten Štrbské plesosta, ja villieläimistään. Alueella elää muun muassa karhuja, ilveksiä ja susia.


Paikka on luontomatkailijan paratiisi. Kauneimpia näkymiä pääsee katselemaan hiihtohisseillä, vuoristoraitiovaunuilla ja kaapelikärryillä, joiden lähtöpisteet sijaitsevat vuoren alalaidalla sijaitsevissa kylissä.

Lonely Planetin suosituksista kertovat useat ulkomaalaisjulkaisut, kuten CNN Travel.

Listalta löytyy myös pikkuruinen ruhtinaskunta Lichtenstein, jonka kiertää yhden viikonlopun aikana.

Ruhtinaskunta juhlii tänä vuonna 300-vuotista itsenäisyyttään. Itsenäisyyspäivää vietetään elokuun 15. päivä, mutta juhlallisuuksia on vuoden mittaan useampia.

Rantakohteiden helmet

Niiden matkailijoiden, jotka etsivät lomallaan kauniita rantakohteita, kannattaa suunnata lomallaan Kroatian Istriaan.


Kuvankaunis niemimaa tunnetaan kristallinkirkkaista vesistään, erinomaisesta viinistä ja historiastaan. Alueella on jäänteitä Rooman valtakunnan ajoilta.

Rantaelämää tarjoaa myös Italian Barissa. Apulian alueen pääkaupunki on viehättävä paikka vanhoine rakennuksineen ja pienine kujineen.

Lonely Planetin listalta löytyy myös tuulen tuivertamia patikointimaastoja tarjoava Skotlannin helmi Shetlandinsaaret.

Matkalle Islannin pohjoisosaan

Listalta löytyy myös Islanti, mutta Lonely Planet kehottaa suuntaamaan muualle kuuluisista luonnonihmeistään tunnettuun, erittäin suosittuun Kultaiseen Kolmioon.

Matkailuraamattu suosittelee matkaa maan pohjoisosaan. Vuonna 2019 avattu The Arctic Coast Way -reitti tarjoaa ajettavaa 900 kilometrin matkalla. Matkan varrelle osuu 21 kylää. Venekyydin voi ottaa neljälle eri saarelle.

Suositukset kulinaristeille

Lonely Planetin kesäsuositus kulinaristeille on Ranskan Lyon sekä Sveitsissä sijaitseva Vevey. Järvikaupungissa järjestetään heinäkuussa viinifestivaali Fete des Vignerons.


Kolme viikkoa kestävä festivaali järjestetään Veveyssä 20 vuoden välein. Viininmaistelun ohessa kävijä voi nauttia konserteista ja muista esityksistä.

Listalta löytyvät myös yöelämästään tunnettu Madrid ja Hertsegovinan alue Bosnia ja Hertsegovinassa. Matkailija voi tutustua alueen keskiaikaisiin kaupunkeihin, luolistaan tunnettuun Vjetrenicaan ja kuuluisaan, siroon Stari Mostin siltaan Mostarissa.

Lonely Planetin suositukset kesämatkalle Eurooppaan 2019

 1. Tatravuoret, Slovakia
 2. Madrid, Espanja
 3. The Arctic Coast Way, Islanti
 4. Hertsegovina, Bosnia ja Hertsegovina
 5. Bari, Italia
 6. Shetlandinsaaret, Skotlanti
 7. Lyon, Ranska
 8. Liechtenstein
 9. Vevey, Sveitsi
 10. Istria, Kroatia
Osittainen lähde: northiceland.is

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt