Pia haksahti matkamokaan, joka on liiankin helppo tehdä – tarkista nämä asiat ennen matkan ostoa

Julkaistu:

Lentoliput
Pia nappasi halvat lennot Tel Aviviin. Heti oston jälkeen aktiivireissaaja tajusi tehneensä alkeellisen matkamokan.
Seuraava tilanne on tuttu monelle:

Nettiin ilmestyy hätkähdyttävän halvat lennot. Samalla iskee paniikki. Päätös lentojen ostamisesta täytyy tehdä nopeasti, tai joku muu nappaa tarjouslennot ja matka menee sivu suun.

Juuri tällaiseen, nopeaan ostopäätökseen päätyi myös aktiivimatkailija Pia Pajunurmi. Soolomatkailua harrastava nainen löysi alennusmyyntiin tulleet lennot Tel Aviviin.

Kohde oli ollut reissaajan toivelistalla jo jonkin aikaa. Alennusmyyntiliput tuntuivat järkevältä vaihtoehdolta, sillä matkailun harrastaja sai napattua ne kertyneillä lentopisteillään.

– Painoin tilaa-nappia sen kummemmin asioita ajattelematta, Pajunurmi kertoo Ilta-Sanomille.

Päätyi peruuttamaan lennot

Matkan lähestyessä Pajunurmi tajusi kuitenkin tehneensä virheen.

– Majoitusta etsiessäni totesin, että hotellihinnat yhdelle ja eläminen Israelissa olisi tullut maksamaan saman verran kuin kaksi matkaa Eurooppaan.


Ei auttanut muu kuin peruuttaa lennot. Tämä merkitsi hyvästien heittämistä lentopisteille, mutta ilman matkaa Pajunurmi ei jäänyt.

– Löysin tilalle edulliset lennot Nizzaan. Tällä kertaa tarkistin tietenkin majoituksen hintatason ennen lippujen ostamista.

Pia Pajunurmi kertoo mokastaan blogissaan Levoton Sielu Maailmalla.

Näissä kohteissa majoittuminen maksaa

Tel Aviv ei ole ainoa kalliista majoituksesta tunnettu kohde.

Pia Pajunurmi on huomannut, että edullisia lentolippuja saa usein myös Amsterdamiin ja Kööpenhaminaan, mutta myös näissä paikoissa majoitus on osoittautunut kalliiksi.

Toisinaan majoituksen hinta voi myös yllättää.

Osviittaa hotellien hinnoista antaa tuore Hotels.comin Hotel Price Index, jonka mukaan hotelliyön maailmanlaajuinen keskihinta nousi vuoden 2018 aikana kolme prosenttia.


Osassa suosikkikohteita hintojen nousu on ollut huomattavaa.

Esimerkiksi Thaimaassa, Phuketin vieressä sijaitsevassa Phang Ngassa, hotelliyö kallistui vuonna 2018 peräti 23 prosenttia. Hotelliyön keskihinta on tällä hetkellä Phan Ngassa 121 euroa.

Hotelliöiden hinnat ovat nousseet paikoin myös Euroopassa.

Euroopassa hinnat nousivat eniten Pariisissa, jossa nousua oli 15 prosenttia. Tällä hetkellä hotelliyön keskihinta on kaupungissa 143 euroa.

Tarkista myös kuljetuksen hinta

Edullisia lentoja etsivän kannattaa siis tarkistaa matkakohteessa hotellien hinnat ja yleinen hintataso.

Pia Pajunurmi suosittelee selvittämään myös kuljetusten hinnat.

– Useat halpalentoyhtiöt saattavat käyttää kaupunkien lähistöllä olevia pienempiä lentokenttiä, joista saattaa olla vaikea saada edullista kuljetusta varsinaiseen kohteeseen esimerkiksi yöllä. Taksi saattaa maksaa lähes lennon verran ja silloin kyllä harmittaa.

Jos haluaa löytää sekä edulliset lennot että majoituksen, Pajununurmi suosittelee matkustamaan Balkanille ja Itä-Eurooppaan.

– Niistä voi valita tasokkaampaa majoitusta huomattavasti halvempaan hintaan kuin Euroopan suosituimmissa kaupunkikohteissa.

Oletko tehnyt matkamokan? Mitä tapahtui? Lähetä viestiä osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt