Yksityiskoneiden lentoemännät kertovat, millaista on työskennellä maailman menestyneimmille ihmisille

Julkaistu:

Lentoemäntä
”Teemme parhaamme silloinkin, kun sitä ei tarvita”, VIP-lentoemäntänä työskentelevä nainen kertoo työstään.
Lentoemännän työssä kohtaa paljon sellaista, johon ei tavallisessa työssä törmää.

Vaatimukset kohoavat kuitenkin monta pykälää korkeammalle, kun on kyse yksityiskoneiden matkustamossa työskentelevistä VIP-lentoemännistä.

13 vuotta alalla työskennellyt Mary Kalymnou ja yhdeksän vuotta alalla ollut Kimberly Benton kertovat CNN Travelin haastattelussa työstään.Kun asiakkaina ovat maailman menestyneimmät ihmiset, esimerkiksi rikkaat yrittäjät, julkkikset tai jopa kuninkaalliset, palvelukaan ei ole tavanomaista.

Vaatimukset voivat olla mitä vain. Jos asiakas haluaa haineväkeittoa, sitä hänelle järjestetään.

Luksusta ja tavallisia toiveita

Kimberly Benton kertoo, että välillä vip-matkustajien vaatimukset voivat olla hyvinkin vaatimattomia.

Vaikka asiakkaat odottavat henkilökunnan tietävän tarkalleen, mitä ja milloin he mitäkin haluavat, pyynnöt eivät välttämättä ole kummoisia.

– Se voi olla niinkin pieni juttu kuin kuppi kahvia, lehti ja paikka, jossa lepuuttaa jalkoja heti kun he astuvat koneeseen.
Luksusluokan ympäristö on kuitenkin asettanut työlle toisenlaisia haasteita. Asiakkaalla saattaa olla mukana mitä vain: vaikka harvinainen papukaija, ase tai jalokiviä.

Benton taas muistelee konetta, joka oli sisustettu kauttaaltaan silkkimatolla. Tämä asetti erityisvaatimuksia myös työntekijöille.

Lentoemäntä ei voinut muuta kuin toivoa, että koneessa astelleet lentokoneteknikot ottaisivat kenkänsä pois.

– Olin vain, että ”älkää koskeko mihinkään”, Benton muistelee.

Palkka vaihtelee suuresti

Jetsetiä palvelevilta lentoemänniltä vaaditaan hyvien tarjoilutaitojen lisäksi hyviä käytöstapoja, vieraanvaraisuutta ja kykyä luovaan ajatteluun.

Jos työn tekee hyvin, alalla voi tienata freelancerina 175–525 euroa päivässä, Benton kertoo.

Lisänä tulee elämä, jossa on jatkuvasti eräänlaisessa hälytystilassa. Keikka voi olla milloin vain.Kalymnoun mukaan alalla menestyminen ei ole itsestäänselvyys. Kuka tahansa voi oppia työn, mutta pelkkä oppiminen ei riitä, sillä joukosta on pystyttävä erottumaan.

– Sinut voidaan helposti korvata uudella, nuoremmalla, kauniimmalla, fiksummalla tai joustavammalla tyypillä, lentoemäntä muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt