Viro-tietäjä Antto Terras listasi 5 helmeä Tallinnan ulkopuolelta – ja näissä on vielä oikeasti halpaa

Julkaistu:

Viro
”Viroa alkaa nähdä vasta Tallinnan jälkeen”, sanoo koomikko ja kirjailija Antto Terras.
Liian kallista, liian kallista!

Moni Tallinnaan matkannut suomalainen on viime aikoina päivitellyt naapurimaan hintoja. IS kertoi aiemmin, että Viron kesällä 2017 tekemä alkoholiveronnosto on ohjannut suomalaiset ainakin viinaostoksille yhä useammin Latviaan.

Viro on kuitenkin yhä edelleen edullinen maa matkailijoille – ainakin jos on valmis matkaamaan Tallinnasta eteenpäin.

Tätä mieltä on virolaissyntyinen koomikko ja kirjailija Antto Terras.

Terraksen Visit Estonian kanssa yhteistyössä toteuttama Kaikki tiet vievät Viroon -videosarja ilmestyy ensi viikosta lähtien Visit Estonian -verkkosivustolla.

Terraksen mukaan suomalaisia vaivaa Tallinna-sokeus. Mies on sitä mieltä, että ”Viroa alkaa nähdä vasta Tallinnan jälkeen”.

– Viron hulluimmat, hauskimmat ja maukkaimmat kohteet eivät rajoitu pääkaupunkiin, vaan niitä löytyy syvältä sisämaasta, läntisiltä laulumailta sekä saarten pitopöytien ja idän kolossaalisten kohteiden ympäriltä, Terras kertoo Visit Estonian tiedotteessa.

Viinapullo ei voi olla ystävyyden mittari

Matkailijan suurin Viron-synti on siis jämähtäminen Tallinnaan, mutta Terras ei anna armoa myöskään naapurimaan edullisen alkoholin perään haikaileville.

– Viron tehtävä ei ole olla suomalaisten edullinen takapiha, josta saa mukaansa edullisen viinasalkun. Edullinen viinapullo ei voi olla veljeskansan tai ystävyyden mittari, Terras kertoo Ilta-Sanomille.

Matkailijan kannattaa keskittyä naapurimaan juoma- ja ruokatarjontaan tuliaisten sijaan paikan päällä.

– Kokkipuoli on Virossa hyvissä kantimissa. Ravintoloiden merkitys on maassa ymmärretty. On herätty siihen, ettei tarjota iänikuista hapankaalia ja makkaraa.

5 tuntematonta helmeä

Kysyimme Viron-tietäjältä 5 tuntemattomampaa helmeä matkailijoille.

Antto Terraksen suositukset:

1. Järva-Jaani, Vanhan tekniikan säilytyskeskus

”Paikka, jossa kuka tahansa voi ajaa panssarivaunua”, kuvailee Antto Terras Järvan kunnassa sijaitsevaa vanhan tekniikan säilytyspaikkaa.

Vanhan tekniikan säilytyspaikan ideana on koota yhteen paikkaan lähimenneisyydestä tuttuja ajoneuvoja, maatalouskoneita ja tietyökoneita.

Kolmen euron sisäänpääsymaksulla pääsee ihastelemaan peräti 600 vanhaa ajoneuvoa tai konetta.

2. Värskan kylpylä

Lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Värskan kylpylä ei ole aivan tavallinen kylpylä, vaan pidemminkin hoitolaitos, joka on tullut tunnetuksi erityisesti makeanveden mudastaan ja siihen liittyvistä hoidoista.

Hoitolassa majaillaan usein viikko kerrallaan. Tarjolla on erilaisia hyvinvointi- ja kauneuspalveluita.

– Paikka on perustettu neuvostoaikana, mutta mikään ei ole muuttunut. Kaikki toimii, Terras kehuu.

3. Lottemaa


Pärnussa sijaitseva Lottemaa on lasten teemapuisto, jota Terras kuvailee Linnanmäen ja Muumimaailman sekoitukseksi. Tarjolla on yli sata laitetta, teemataloja, ravintoloita, lahjapuoteja ja uimaranta.

4. Valgan sotilaallinen teemapuisto

Nostalgiaa ja seikkailua arvostava matkailija viihtyy Valgassa, Valgan sotilaallisessa teemapuistossa, joka on perustettu vapaussodan taistelupaikalle.

Teemapuisto valottaa Viron puolustushistoriaa.

Matkailija voi tutustua sotilasajoneuvoihin, panssariajoneuvoihin, metsäveljien bunkkeriin ja valtavaan asekokoelmaan, tai kokeilla tarkka-ampumista ampumasimulaattorissa.

5. Narva-Jõesuu

Itä-Virunmaalla sijaitseva Narva-Jõesuu peittooa rannoillaan ja kylpylöillään jopa Pärnun ja Haapsalun, Antto Terras vinkkaa.


Kaiken lisäksi kaunis kylpyläkaupunki ei ole vielä turistien kansoittama.

Hintataso on edullinen. Hotellin nappaa Narva-Jõesuusta puolet edullisemmin kuin Tallinnasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt