Naisen härski temppu tasokkaan hotellin aamiaisella kiinnitti huomion – näitä ihmiset vievät hotelleista - Matkat - Ilta-Sanomat

Naisen härski temppu tasokkaan hotellin aamiaisella kiinnitti huomion – näitä ihmiset vievät hotelleista

Hotelliaamiainen saa ihmiset tekemään kaikenlaista kiellettyä.

Julkaistu: 17.5.2019 12:04

Ilmaisia laatusaippuoita tai naisten kondomeja – tai sitten varkain vietyjä vaatekoukkuja. Lukijat kertovat, mitä hotellihuoneista on lähtenyt matkailijoiden mukaan.

Se mitä saa ilmaiseksi, houkuttaa.

Kaikkihan tuntevat ämpärijonot: ilmaisen ämpärin perässä jonotetaan vaikka satojen metrien verran.

Myös hotelleista lähtee matkailijoiden matkaan tavaraa.

Kerroimme viime viikolla, mitkä tavarat matkailija saa ottaa mukaansa ilman lisämaksua hotelleista. Käytännöt vaihtelevat, mutta esimerkiksi Tampereen Lapland Hotelsin huonehintaan kuuluvat kylpytohvelit ja irtoteepussit.

Joistakin hotelleista saa ottaa mukaan teepussit.

Purkit pakataan mukaan

Nimimerkki Lovviisa kertoo tapauksesta helsinkiläisessä tasokkaassa hotellissa.

– Aamupalalla seurasin viereisen pöydän kalliisti pukeutuneen naisen toimintaa. Hän toi isot kasat leipää ja leikkeleitä ym. pöytään. Ajattelin, että hän kattaa pöydän huomaavaisesti kavereilleen. Ja eikä mitä, hän haki kasan serviettejä ja alkoi tehdä voileipiä, kääri ne servietteihin ja pakkasi käsilaukkuunsa.

Lukijat kertovat, mitä he ovat ottaneet mukaansa hotellihuoneesta.

Toinen lukija muistelee ajanjaksoa vuosia sitten, jolloin laivojen hyteistä saattoi kadota mitä ihmeellisintä tavaraa.

– Kullanväriset vaatekoukut olivat jostain syystä hyvin haluttuja, samoin yläpetejä varten olevat tikkaat.

Ilmaistavaroiden noukkiminen omiin taskuihin oli tuttua myös artikkelin lukijoille. Artikkelin kommenttiosiossa kerrottiin, että erityisesti luksushotellien pesuaineet voivat olla hyvälaatuisia, joten purkit vie mielellään kotiin.

Nimimerkki ShunZu kertoi ottavansa hotellihuoneesta mukaan erityisesti laadukkaita saippuapaloja.

– On mukavaa nauttia vaihdellen erilaisista laatusaippuoista. Jenkkihotelleista joskus löytyy mukaan myös naisten kondomeja.

Yksi lukijoista huomautti, että kyse ei ole rahasta tai siitä, että olisi köyhä.

– Itsellä on tapana ottaa se mikä on sallittua, koska on mukava kokeilla eri tuotteita. Ihmisen luonne on myös perso kaikelle ilmaiselle, nimimerkki Jjaap kertoo.

Toisinaan majapaikoista lähtee mukaan kuitenkin jotakin sellaista, joka ei takuulla kuulu ilmaisten lahjojen joukkoon.

Tavallista vettä vissypulloon

Toisten ihmisten ahneus voi puolestaan osua omaan nilkkaan. Monella hotellivieraalla oli kokemuksia siitä, että edellisen matkustajan huijaus osui omalle kohdalle.

– Suututtaa vieläkin, kun pitkän kaupunkikävelyn jälkeen halusin kunnon huikan kivennäisvettä ja joku oli laittanut tavallista vettä hotellihuoneen vissypulloon, nimimerkki Ssyl kertoo.

Vissypulloon tavallista vettä, mikä pettymys, lukija kertoo.

Joensuu94-nimimerkillä kirjoittanut joutui puolestaan maksamaan toisen virheestä, koska ei uskaltanut pitää puoliaan.

– Joensuun hotelli laskutti aikoinaan 18-vuotiasta allekirjoittanutta tyhjennetystä minibaarista. Oli ensimmäinen kertani hotellissa ”aikuisena” työmatkalla. Lasku tuli työnantajan ja minun nimelläni. Minä en ollut hipaissutkaan minibaariin, mutta lasku oli riittävä pelote nuorelle. Ajattelin että kuka minua uskoo. Maksoin pois vaikka rahaa ei ollut.

Kanadan malli jäi mieleen

Hotellien käytännöt ilmaisten tavaroiden suhteen myös vaihtelevat.

Saippuan vieminen kotiin lienee sallittua useimmissa paikoissa, mutta jo kylpytossujen suhteen käytännöt voivat vaihdella hotelleittain.

Hotellien käytäntöihin kannattaa tutustua erikseen.

Aiemmin Ilta-Sanomille haastattelun antanut Sokos Hotellien markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitie kertoi nimittäin, että heidän hotelleissaan kylpytossut eivät välttämättä ole ilmaisia.

– Jos suihkutossut on hinnoiteltuna minibar-listassa, niitä ei voi maksutta ottaa mukaan, Vitie kertoo.

Kovin yleistä tossujen vieminen kotiin ei taida tästä lukijan muistosta päätellen olla. Eräs suomalaismatkailija muistelee matkaansa Italiaan, jossa hän majoittui hyvätasoisessa hotellissa.

– Aamulla menin respaan kysymään, jos saisin ottaa mukaansa ne kylpytossut. Omistajan ilme oli näkemisen arvoinen. Suuri hymy suulla sanoi: ”Ottakaa vain mukaanne. Olette ensimmäinen joka sitä kysyy.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?