6 lumoavan ihanaa paikkaa Uudellamaalla: Kartano, rantapuisto ja järvi, joka sopii kesäisille yöuinneille

Julkaistu:

Kotimaa
Oletko kuullut näistä Uudenmaan matkailuhelmistä?
Kesä lähestyy ja kotimaan matkailu tulee ajankohtaisemmaksi myös säiden puolesta. Kysyimme Jalotus ry:n luovalta päälliköltä Anna Evilältä, mitkä matkailuhelmet hän nostaisi suuren yleisön tietoisuuteen.

Vinkit koskevat Uuttamaata, mutta jos kaipaat vinkkejä muualle Suomeen, niitäkin on tarjolla.

Lue lisää: Suomalaiset innostuivat matkailusta kotimaassa – tässä ovat Suomen suosikkikohteet

Anna Evilän vinkit:

Keravan kartano ja kiertotalouskeskus Jalotus

Kahvila, verstas-, työ- ja tapahtumatila – paikka jossa historia ja nykyaika kohtaavat. Keravan kartano on muuntautumassa kulttuurikeskukseksi, jolle Anna Evilä povaa komeaa tulevaisuutta. Kartanon toiminta starttaa virallisesti toukokuun lopulla, jolloin kartanon kahvila avaa ovensa, ja lampaat, kanat ja puput muuttavat alueelle.


Lähellä Keravan juna-asemaa sijaitseva Keravan kartanon alue on vuokrattu Jalotus ry:n käyttöön. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kestävää ja yhteisöllistä elämäntapaa ja vaalia kulttuuriperintöä.

– Alueelta löytyy toimintaa ja palveluita kestävästä kuluttamisesta, kaupunkiviljelystä ja kestävästä asumisesta sekä liikkumisesta. Kartanon navetta on muun muassa Keravan uusien kaupunkipyörien koti. Alueella sijaitsee myös kaupungin kuvatuin kohde eli kivisilta, Jalotus ry:n luova päällikkö Anna Evilä kertoo.

Järvenpään rantapuisto ja Tuusulan Krapin paja

Kaikki tuntevat Tuusulan rantatien, mutta historiallisten paikkojen lähellä sijaitsee paljon muutakin nähtävää. Järvenpään rantapuisto on uudistunut viime aikoina urakalla.


Alueelta löytyy muun muassa toimiva uimaranta, tapahtuma-alue, ravintola ja kahvila sekä eri-ikäisille tarkoitettuja teemapuistoja, kuten kuntoilulaitteita senioreille, skeittiparkki ja lasten leikkialue.

– Puistosta löytyy myös Järvenpään maamerkit, eli Kolmisoinnut. Kyseessä on hyvä pysähdyspaikka vaikka järveä pyörällä kiertäville, Evilä vinkkaa.


Tuusulanjärven rannalla sijaitsevasta Krapin pajasta on puolestaan muotoutunut tapahtumatalo, joka houkuttaa paikalle nimekkäitä esiintyjiä.

Yöpyä voi samassa yhteydessä Krapin hotellilla.

Krapin yksi saunoista on varsinainen nähtävyys sekin. Krapin savusauna sijaitsee idyllisellä paikalla Tuusulanjärven rantatörmällä.

Ympäristötietoiset ilahtuvat tiedosta, että Krapin koko toimintaa ohjaa kattava ympäristöohjelma. Krapin hotelli oli 2000-luvun alussa Suomen toinen Joutsenmerkinnän saanut hotelli. Merkki ei ole enää käytössä, mutta ohjelmaa noudatetaan edelleen.

Sipoon Pilvijärvi ja Nurmijärven Sääksjärvi

Sipoon Pilvijärvi on ylängöllä sijaitseva pohjavesijärvi, jossa on yleinen ranta ja järveä kiertävä ihastuttava polku. Matkailijat käyvät uimassa myös kalliorannoilla, jotka sopivat vaikkapa salaisiin yöuinteihin.


Nurmijärven Sääksjärvi on lähdepohjainen järvi, joka on samaan aikaan myös Suomen suurin lähde. Paikalla sijaitsee uimaranta, jossa on kunnon rantafiilistä. Kesäisin paikka on erittäin suosittu.

Keinukallion urheilupuisto ja Sherwoodin juoksuportaat

Keinukallion urheilupuisto tunnetaan muun muassa tasokkaasta frisbeegolf-radasta ja vanhaan laskettelurinteeseen rakennetuista juoksuportaista, joiden viereen on ilmestynyt kaikkien tuntemaan HOLLYWOOD-tyyliin kirjoitettu teksti SHERWOOD.


Ulkopuolisia kyltti voi ihmetyttää. Paikallisille on kuitenkin selvää, että Veikko Ilosen (taiteilijanimi) rakentama kyltti viittaa tietenkin Keravan lempinimeen.

Osittaiset lähteet: nurmijärvi.fi, visitporvoo.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt