Euroopan edullisimmat rantakohteet ovat tässä – halvalla oluella houkutteleva klassikko rajusti halvempi kuin muut - Matkat - Ilta-Sanomat

Euroopan edullisimmat rantakohteet ovat tässä – halvalla oluella houkutteleva klassikko rajusti halvempi kuin muut

Euroopan edullisin rantakohde löytyy Bulgariasta.

Post Travel Office listasi edullisimmat rantakohteet. Selvityksessä oli mukana 20 Euroopan lomapaikkaa. Bulgarian Sunny Beach on yli puolet edullisempi kuin muut rantakohteet.­

24.4.2019 15:46

Kesäloman kiireettömät viikot lähestyvät.

Lähtisikö takuuvarman auringon alle Euroopan rantakohteisiin?

Edullista rantalomaa etsivät hyötyvät Post Office Travelin tekemästä Holiday Cost Barometer -selvityksestä, joka on laittanut järjestykseen Euroopan edullisimmat rantakohteet.

Vertailussa tarkasteltiin yhdeksää tyypillistä lomalla käytettävää tuotetta tai palvelua. Listaus tehtiin muun muassa kahvikupin, oluen ja illallisen hintoja vertailemalla.

Sunny Beachilla lomailu ei paljon kukkaroa kevennä. Esimerkiksi kahvikupillisen tai oluen nauttii alle eurolla.­

Yksi on selvästi ylitse muiden.

Euroopan edullisin rantakohde löytyy Bulgariasta, joka on reilusti yli puolet edullisempi kuin muut rantakohteet. Sunny Beach on edullinen, ja lisäksi hinnat siellä ovat laskeneet entuudestaan. Vuoden takaisesta hinnat ovat laskeneet kymmenen prosenttia, selvitys kertoo.

Tyypilliset turistihyödykkeet ovat Sunny Beachilla todella halpoja.

Kupillinen kahvia maksaa rantakohteessa noin 80 senttiä, paikallinen olut saman verran ja lasi viiniä noin 1,35 euroa. Kolmen ruokalajin illallinen kahdelle viineineen ei sekään kevennä kukkaroa paljon. Kahden hengen illallisen syö noin 25 eurolla.

Lomapäivän hinnaksi tulee selvityksen mukaan 44,96 euroa.

Algarve euroalueen edullisin

Post Office Travelin selvityksessä oli mukana 20 rantakohdetta eri puolilta Eurooppaa.

Vuoden takaisesta hinnat ovat laskeneet eniten Algarvessa. Pudotusta vuoden takaiseen on 16 prosenttia.

Algarve on euroalueen edullisin rantalomakohde.­

Algarve onkin selvitykseen osallistuneista kohteista edullisin euroa valuuttana käyttävä kohde. Lomapaikka on yli puolet edullisempi kuin selvityksen kallein kohde, Italian Sorrento, joka löytyy sijalta 20. Lomapäivä Sorrentossa maksaa yhteensä noin 163 euroa, Algarvessa summa jää noin 66 euroon.

Kuppi kahvia maksaa Algarvessa noin 0,70 euroa, paikallinen olut noin 1,20 euroa ja lasi viiniä noin 1,90. Kolmen ruokalajin illallisen kahdelle viineineen syö Algarvessa noin 34 eurolla.

Marmaris kolmanneksi edullisin

Selvityksen kolmanneksi edullisin rantakohde sijaitsee Turkissa. Marmariksen lomakaupungissa hinnat laskivat vuoden takaisesta 8,6 prosenttia.

Esimerkkilaskelma lomakohteesta on seuraavanlainen: kahvikuppi euron, olut 2,57 ja kolmen ruokalajin illallinen kahdelle noin 39 euroa.

Alicantessa hinnat kohosivat vuoden takaisesta.­

Edullisimpien rantakohteiden kärkikymmenikköön kuuluu useampia kohteita Kyprokselta ja Espanjasta.

Kyproksen Limassolissa hinnat olivat laskeneet vuoden takaisesta peräti 20 prosenttia, Espanjan Alicantessa hinnat olivat puolestaan kohonneet 12,3 prosenttia.

Edullisimpien rantakohteiden joukkoon kuuluu myös Espanjan Torremolinos, joka on rantakohteista neljänneksi edullisin ja Benidorm, joka on rantakohteista viidenneksi edullisin.

Edullisimmat rantakohteet:

 1. Sunny Beach, Bulgaria

 2. Algarve, Portugali

 3. Marmaris, Turkki

 4. Torremolinos, Espanja

 5. Benidorm, Espanja

 6. Kreeta, Kreikka

 7. Páfos, Kypros

 8. Sliema, Malta

 9. Limassol, Kypros

 10. Alicante, Espanja

 11. Mallorca, Espanja

 12. Poreč, Kroatia

 13. Chalkidikí, Kreikka

 14. Korfu, Kreikka

 15. Zadar, Kroatia

 16. Apulia, Italia

 17. Nizza, Ranska

 18. Lissabon, Portugali

 19. Ibiza, Espanja

 20. Sorrento, Italia

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Mitä tehdä Sunny Beachilla?

Holiday Cost Barometerin edullisin kohde, Bulgarian Sunny Beach tunnetaan perinteisenä rantakohteena.

Sunny Beachilla oli aiemmin maine nuorison bilepaikkana, mutta nykyään kohde on kasvattanut mainettaan lapsiperheiden suosikkina.

Ja löytyypähän läheltä helmiä myös historianystäville. Sunny Beachin läheltä löytyy muun muassa Mustanmeren rannikon ihastuttava Nessbarin vanhakaupunki. Se on muinaisine raunioineen ja kirkkoineen Euroopan vanhimpia kaupunkeja ja Unescon suojelukohde.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?