Mies asteli lennolle erikoisessa asussa – pitkän talvitakin alta paljastui yllätys

Julkaistu:

Lentomatkailu
Matkustamossa elämästä näkee sen kaikki kirjot. Lentohenkilökunta avautuu työnsä erikoisimmista tilanteista.
Lentoemännän työ on muutakin kuin ruoan tarjoilua. Tärkein, eli matkustajan turvallisuudesta huolehtiminen, on tietysti olennaisin osa työtä.
Toisinaan työ tuo eteen myös erikoisia tilanteita. Lentohenkilökunta avautuu näistä, osittain kummallisista tapahtumista Quaran keskusteluketjussa.

Näin erikoisiin tilanteisiin työssä voi törmätä:

Ahne vierustoveri

Eräs lentoemäntä muistelee yölentoa, jonka aikana hän tarjoili matkustajille aamiaista. Yhdellä rivillä istui matkustaja, joka nukkui tarjoilun ajan. Lentoemäntä sai kuitenkin sujautettua aamiaisen hänen eteensä.

Yllätys olikin melkoinen, kun asiakas heräsi ja kyseli aamiaisensa perään. Sitä ei nimittäin näkynyt missään.

– Olin asetellut aamiaisen hänen eteensä, mutta vierustoveri oli syönyt sen. En voinut uskoa sitä!

Rintsikoissa käytävällä

Toinen tapahtuma sai alkunsa, kun lentokoneeseen asteli aasialaistaustainen nuori nainen ja nuori mies.

Juomatarjoilun aikana nainen tilasi itselleen valkoviiniä. Mies puolestaan halusi punaviinin.

Tämän jälkeen tilanne eteni kiusalliseen suuntaan.

Nainen tilasi lentoemännältä uuden juomakierroksen. Mies sen sijaan oli omien sanojensa mukaan jo niin humalassa, että hän kieltäytyi juomasta. Henkilökuntakaan ei hänelle enää juomaa tarjoillut.


Nainen kuitenkin sai juomansa – tällä kertaa punaviiniä.

Kulkeutuiko punaviini lopulta vierustoverin suuhun, sitä tarina ei kerro, mutta seuraavan kerran kun henkilökunta saapui paikalle, mies nukkui istuinpaikallaan oksennukset sylissään.

Vieressä istuva nainen ei tehnyt elettäkään auttaakseen.

Myöhemmin kävi ilmi, että ilojuoma oli tehnyt tehtävänsä myös aasialaisnaiselle. Hän oli nimittäin kulkenut lentokoneen käytävällä ilman paitaa, pelkät ihonväriset rintaliivit suojanaan. Näky oli sama kuin joku olisi kulkenut koneessa ilkosillaan.

Kun juoman humalluttavat vaikutukset olivat kadonneet, todellisuus iski päin tajuntaa. Oksentanutta miestä tilanne hävetti suunnattomasti. Nainen puolestaan istui paikallaan tummat lasit silmillään, sanomatta kenellekään sanaakaan.

Kävi myös ilmi, että pariskunta ei todellisuudessa edes tuntenut toisiaan. He olivat tavanneet ensimmäistä kertaa lähtöportilla vähän ennen lentoa.

Takin alta paljastui yllätys

Lentäjä puolestaan muistelee lentoa, jolla oli mukana pitkätakkinen mies. Vaatevalinta oli erikoinen, sillä oli kuuma keskikesä.


Kun lentoemäntä kulki miehen ohi pariin otteeseen, miehen takin alta kuului erikoinen ääni. Paljastui, että miehellä oli mukana muutakin outoa kuin liian paksu takki.

– Asiaa kysyttäessä mies avasi takkinsa. Sieltä paljastui kili, lentäjä muistelee.

Koneessa näkyy koko elämän kirjo

Matkustamo voi olla kuin maailma pienoiskoossa. Siellä näkee koko elämän kirjon, toteaa lentoemäntänä aiemmin työskennellyt Maia.

– Olen nähnyt miehen menevän vesaan ennen Bangkokiin laskeutumista ja tulevan vessasta pois hameessa, korkokengissä ja meikissä. Olen nähnyt täysin ventovieraiden lähentyvän toisinaan lennolla liiankin kanssa, ja äitejä, jotka jättävät vauvansa käytävälle, vaikka heille kerrotaan kerta toisensa jälkeen, että se on vaarallista ja epähygieenistä, Maia selittää.

Ärsyttävää on sen sijaan tavata asiakkaita, jotka yrittävät valehdella itselleen parempia etuuksia.

Tyypillisesti asiakkaat valehtelevat esimerkiksi silloin, kun he haluavat itselleen paremmin istuinpaikan, lisää jalkatilaa tai vaikkapa erikoisaterian, jota eivät ole tosiasiassa tilanneet.

Ällistyttävän huonoa käytöstä

American Airlines -lentoyhtiössä lentoemäntänä työskennellyt nainen muistelee uransa varrelta matkustajaa, jonka huono käytös löi laudalta kaikki muut.

Matkustaja meni istumaan nuoren pariskunnan viereen, jolla oli sylissään pieni vauva. Vauvalla ei ollut omaa istuinta, joten hän istui äitinsä sylissä.

Tilanahtaus ilmeisesti raivostutti vierustoverina istuvaa naista, sillä hän kysyi heti matkan alussa siirtoa muualle. Vapaata oli vain ykkösluokassa, eikä siirto onnistunut.

Nainen harmistui tapauksesta siinä määrin, että hän päätyi läikyttämään kuumaa kahvia äidin ja lapsen päälle. Tapauksen silminnäkijöiden mukaan teko oli tahallinen.


Ykkösluokkaan siirtyi lopulta äiti lapsensa kanssa.

Huonokäytöksiselle naiselle lätkäistiin varoitus.

Siitä huolimatta hän jaksoi valittaa ja pyytää johtajia paikalle.

– Kohtuuttomin nainen, jota olen koskaan tavannut, lentoemäntä muistelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt