Onko tässä maailman upein lentokenttä? Sisällä 40 metriä korkea vesiputous ja metsä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Matkat
Changin lentokenttää Singaporessa on suitsutettu Aasian matkailijoiden keskuudessa viihtyisänä ja toimivana yhteyskenttänä.
Lukuisia palkintojakin saanut Aasian lentoliikenteen keskus on jälleen päivittynyt.

Torstaina jättimäisellä lentokentällä paljastettiin 40-metriä korkea vesiputous. Tämä maailman korkein sisävesiputous on keskellä 17. huhtikuuta avautuvaa uutta Jewel-terminaalia. Putousta ympäröi puutarha, 280 kauppaa ja ruokamyymälää, hotelli ja elokuvateatteri.


Tämä mammuttimainen terminaali toimii linkkinä kolmelle vanhemmalle terminaalille. Matkustajat voivat siirtyä terminaalilta toiselle kenttäjunalla ja kävelysiltoja pitkin.


– Matkustajat viettävät pitkiäkin aikoja lentojen välillä kentällämme. Tämän takia meidän on lisättävä kentän palveluja, Changin lentokentän vanhempi johtaja Jayson Goh kertoo.

Futuristisen Jewel-terminaalin on suunnitellut Moshe Safdien arkkitehtitoimisto. Lasi- ja teräsrakenteinen terminaali on leveimmillään yli 200 metriä. Vesiputouksessa virtaa vettä lähes 38 000 litraa minuutissa.


Putouksen uudelleen kierrätettävä vesi viilentää ja raikastaa terminaalin ilmaa. Auringon laskettua vesiputouksen ympäristössä esitettään valo- ja ääninäytöksiä.

Putousta ympäröivästä puutarhasta, tai paremminkin sisämetsästä löytyy 200 eri kasvilajia. Aikaa kuluttava lentomatkaaja voi kuljeskella sisämetsän poluilla ja tutustua eri kasvilajeihin.