Lentokoneen kätevä salaisuus, josta et luultavasti tiedä mitään – löytyy uudemmista koneista

Julkaistu:

Lentokone
Lentokoneen käsijohteet auttavat matkustajia ja henkilökuntaa kulkemaan ahtaissa tiloissa.
Lentomatkailuun liittyy monia, yleensä turvallisuuteen liittyviä yksityiskohtia, joista kaikki eivät avaudu matkaajille ensivilkaisulla.

Olemme aiemmin kertoneet muun muassa lentokoneen mustasta kolmiosta, joka näyttää tavalliselta tarralta, mutta jolla on tärkeä lentoturvallisuuteen liittyvä tehtävä.

Mustaa tarraa vilkaisemalla lentohenkilökunta näkee nimittäin helposti, missä kohtaa koneen siivet sijaitsevat. Siipien näkeminen on henkilökunnalle tärkeää, sillä niistä voi tarkistaa siipien asianmukaisen toiminnan, esimerkiksi läppien asennon.
Musta kolmio ei kuitenkaan ole ainoa lentokoneen yksityiskohta, joka on jäänyt suurelta yleisöltä piiloon. Tällainen yksityiskohta löytyy myös istuinten yläpuolelta, matkatavaralokeroiden alta.


Siellä sijaitsevat käsijohteet, eli käsinojat, joista on apua ahtaissa tiloissa liikkuville. Kätevä yksityiskohta löytyy monista uudemmista konemalleista, kertoo matkailualan julkaisu Condé Nast Traveler.

CNT:n mukaan lentokoneen käsijohteista on apua henkilökunnalle, kun he tarvitsevat tukea käytävällä kulkiessaan. Tukea voi tarvita muun muassa tilanteessa, jolloin kone joutuu yllättävään turbulenssiin.

Tuesta on apua myös matkustajille, kun he nousevat istuimelta.

Seuraavalla kerralla, kun otat tukea edessä istuvan istuimesta ja tulet samalla häirinneeksi vierustoveria, vilkaise ylös. Jos koneessa on kätevä käsinoja, pääset paikaltasi muita häiritsemättä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt