Tunnetko tätä Viron aavekaupunkia, jossa aika on pysähtynyt paikoilleen? Aavemaiset kuvat kertovat täydellisestä rappiosta - Matkat - Ilta-Sanomat

Tunnetko tätä Viron aavekaupunkia, jossa aika on pysähtynyt paikoilleen? Aavemaiset kuvat kertovat täydellisestä rappiosta

Viivikonna on Viron virallinen aavekaupunki, joka sopii pistäytymispaikaksi rappioromantiikkaan viehtyneille.

Viivikonnan kaupunki on hylätty, entinen kaivoskaupunki Itä-Virunmaalla.­

29.3.2019 19:00

Viro on yksi suosituimmista lähikohteistamme, vaikka suomalaisturistien into matkustaa lahden taakse onkin viime aikoina vähentynyt.

Mikäli Tallinna on koluttu moneen otteeseen, kannattaa seuraavan Viron matkan kohde valita uudelleen.

Yksi Viron tuntemattomista helmistä esitellään traveller.ee-sivustolla, joka on listannut artikkeliinsa Viron hylättyjä kohteita.

Itä-Virunmaalla sijaitseva Viivikonna on Viron virallinen autiokaupunki. Instagram-kuvat kaupungista ovat samaan aikaan karuja ja kauniita. Paikka sopiikin erityisen hyvin pistäytymispaikaksi heille, joita rappioromantiikka, rapistuneiden talojen estetiikka ja historia kiinnostaa.

Viivikonnan kaupungista uutisoi ensimmäisenä Rantapallo.

Vain muutamat jäivät

Viivikonna oli aikoinaan eläväinen kaivoskaupunki. Vuosina 1935–1936 rakennettu kaivos houkutti kaupunkiin parhaimmillaan toista tuhatta asukasta.

Alamäki alkoi 1970-luvulla, kun kaivos suljettiin. Nykyään Viivikonnassa asuu enää joukko eläkeläisiä ja kulkukissoja, jotka vaeltelevat tyhjän kaupungin kaduilla.

Asukasluku on tällä hetkellä noin 90 ihmistä, traveller.ee arvioi.

Asuminen kaupungissa vaatii sinnikästä luonnetta, sillä Viivikonna menetti asemansa kuntana vuonna 1993. Sähkö- ja vesiliittymät suljettiin, mikä vähensi asukaslukua entisestään.

Paikalla on vieraillut myös suomalaisia.

Kaupungissa vuonna 2017 vieraillut Antti Soininen kertoo blogissaan, että Viivikonna on mitä hienoin paikka, sillä kyseessä on oikea autiokaupunki. Etenkin kaupungin pääkatu rakennuksineen on vaikuttava.

”Kaupunki ei ole mitenkään iso, mutta ei pienikään. Siinä riittää tutkittavaa useiksi tunneiksi”, Soininen vinkkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?