Hotellin saunassa odotti ”ällö” yllätys – nämä tavat suomalaisia kummastuttavat ulkomailla

Julkaistu:

Oudot tavat
Maailmalla matkailleet suomalaiset avautuvat oudoista ulkomaan tavoista.
Ei tarvitse kuin matkustaa hieman kauemmas Suomesta, niin johan mieleen nousee kysymyksiä siitä, miksi toisessa maassa käyttäydytään tietyllä tapaa.

Vauva.fi-palstalla virisi keskustelu omituisimmista tavoista, joita suomalaiset ovat ulkomailla kohdanneet.

Listalle pääsivät niin kotien muuttokäytännöt, arkiset pukeutumiskoodit kuin oudot ruokakokemuksetkin. Poimimme keskustelun herkullisimmat ihmetyksenaiheet.

Lapset puetaan oudosti

– Ihmettelen suuresti englantilaisten tapaa alipukea lapsensa. Jopa pakkasella pienet lapset ovat ohuessa takissa/villapaidassa ja polvihousuissa. Pipoa tai käsineitä ei juuri tunneta.

Tiskikäytäntö ihmetyttää


– Sama kansa myös jättää käsin tiskatut astiat kokonaan huuhtelematta. Pistävät Fairy-vaahtoiset astiat suoraan kuivumaan.

Kannabista saa kaikkialta

– Hollannissa kaiken näköiset ihmiset kaikista yhteiskuntaluokista polttivat kannabista kahviloissa.

Oma keittiö mukaan

– Saksan omituisuus oli havaita, että muutto on isompi projekti: keittiökaapit tuodaan ja viedään asuntoon, ainakin kerrostaloissa.

Kylpyläloma yllätti

– Itävallassa hotellien ja kylpylöiden sekasaunat, joissa ollaan alasti. Ällöjä.

Lasten aamiainen oli yllätys


– Saksassa lapsille annetaan lääkärissä karkkia ja lapset syövät aamupalaksi Nutella-sämpylöitä.

Keski-Euroopassa on ihanaa

– En tiedä onko ”omituisinta”, mutta asia mihin rakastuin Keski-Euroopassa jo nuorena, oli juuri tämä tuoreiden elintarvikkeiden saatavuus aamulla kaupassa. Ihania sämpylöitä heti aamiaiselle ja viereisestä lihakaupasta kinkkusiivut. Nyt meillä samaa jäljitellään näillä paistopisteillä, mutta on se pakastetaikina vielä eri asia kuin tuore leipomotuote.

Huoltoaseman vessa yllätti

– Ensimmäistä kertaa EU:n ulkopuolella. Pidettiin ajamisesta tauko, pysähdyttiin todella hienon näköiseen huoltoasemaan. Työntekijöillä puvut, tankkasivat automme ja kaikkea. Sitten menin vessaan. Ja se oli kirjaimellisesti kuoppa maassa. Se yllätti kovin, vessahätä unohtui nopeasti.

Kolikko kippoon

– Esimerkiksi Saksassa huoltoasemien yhteydessä olevat vessat, joissa työntekijä seisoo kolikkokupin kanssa ja vahtii, että asiakas laittaa kolikon kippoon mennessään vessaan.

Tarjolla koiranlihaa


– Pohjois-Kiinassa hotellin buffassa oli tarjolla koiranlihaa. Paljon, paljon muitakin erikoisuuksia oli tarjolla: pässinkiveksiä, käärmettä, sammakkoa, kananjalkoja kynsineen, lihaa, jossa vielä eläimen karvaa ym.

Ystävät kävelevät käsi kädessä

– Ihmettelin Intiassa, kun siellä miehet kävelivät käsi kädessä. Oletan että ihan ystävinä.

Loikkivat uraohjukset

– Saksan suurkaupungeissa tietyillä alueilla lojuvat narkkarit, joiden yli siististi pukeutuneet uraohjukset loikkivat salkut käsissä. Minuun jotenkin sattui se, että siinä makaa ihmisiä täysin taju kankaalla pitkin poikin portaita, ja me ”normaalit” vain marssimme heidän ohitseen kuin he olisivat kulkukoiria tai betoniesteitä.

Vuokran maksaminen oli painajaismaista

– Italiassa vaihto-opiskeluvuoden vuokrakämpän vuokran maksu oli ihan käsittämätön show. Vuokralaskuja ei saanut etukäteen, vaan joka kuukausi piti jonottaa toimistoon mistä sen lippusen sai. Sitten jonotettiin automaatille, että sai nostaa rahat vuokraan. Sitten jonotettiin postiin, jossa vuokra maksettiin. Ja sitten taas sinne koulun toimistoon, johon kuitti piti palauttaa.

Vauva.fi ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Mikä sinua ihmetyttää ulkomailla? Kommentoi alle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt