Tallinnan erikoinen mutta kaunis nähtävyys – oletko jo käynyt Piritan metsähautausmaalla?

Julkaistu:

Tallinna
Pyyhi Tallinnan keskikaupungin pölyt pois harteilta ja suuntaa kohti Piritaa. Piritan kaupunginosassa sijaitseva metsäkalmisto, eli metsähautausmaa on kiehtova matkakohde historiannälkäisille.
Tallinnaan matkannut suomalaistuttu antaa vinkin. Seuraavalla Tallinnan matkalla reissuun kannattaa sisällyttää matka Piritan metsäkalmistoon, eli metsähautausmaalle.

Kohde kiehtoo etenkin historiannälkäisiä, sillä Metsäkalmistoon on haudattu monia maan tunnetuimpia mahtimiehiä perustamisvuodesta 1933 lähtien. Metsäkalmistosta löytyy muun muassa Viron ensimmäisen presidentin Konstantin Pätsin, runoilija Lydia Koidulan, kirjailija Anton Hansen Tammsaaren, säveltäjä Raimond Valgrenin ja laulaja Georg Otsin viimeiset leposijat.

Hautausmaa on jaettu eri osiin. Hautausmaalla on erillisiä hauta-alueita muun muassa kirjailijoille, kuvataiteilijoille, näyttelijöille, urheilijoille ja muille julkisuudenhenkilöille.

Hautausmaalta löytyy myös muistomerkki Suomen-pojille, eli Suomen puolella jatkosodassa taistelleille virolaisille vapaaehtoisille.

Paikka sopii kohteeksi myös niille, jotka haluavat pyyhkiä kaupungin pölyt harteiltaan ja rauhoittua luonnon keskellä. Maasto kumpuilee kauniisti, ja hautausmaata kehystävät korkeuksiin kohoavat mäntypuut.

”Meditatiivinen kokemus”

Viimeinen lepopaikka löytyy vertaispalvelu TripAdvisorin Tallinnan suosituksista.

Metsäkalmistoa kuvaillaan vertaispalvelussa oivaksi käyntikohteiksi heille, jotka etsivät rauhaa ympärilleen. ”Hiljainen ja meditatiivinen kokemus”, kirjoittaa toinen hautausmaalla käynyt.

Piritan alueella sijaitsevaan Metsäkalmistoon pääsee Tallinnan keskustasta busseilla 34A, 38 ja 288. Matka-aika keskustasta on vartin.

Lähteet: www.visittallinn.ee, sotamuistomerkit.fi, TripAdvisor.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt