Tarkkuutta Italian-matkaaja! Väärä kenkävalinta ikonisella Cinque Terrellä voi aiheuttaa muhkeat sakot

Julkaistu:

Italia
Cinque Terrellä ollaan kyllästytty itsensä kiipeliin saattaviin turisteihin.
Italian luoteisosassa, La Spezian maakunnassa sijaitseva viiden kylän rypäs, Cinque Terre on tunnettu maalauksellisista maisemistaan ja jylhillä rantapenkereillä kohoavista pastellinsävyisistä rakennuksista. Pelkästään kesäsesongin aikana huhtikuusta lokakuuhun Cinque Terrellä vierailee noin puolisen miljoonaa matkailijaa.

Tulevana kesänä alueella vierailevat matkailijat saavat kiinnittää huomiota jalkinevalintaan aikaisempaa enemmän. CNN uutisoi Cinque Terren kansallispuiston käynnistäneen tiedotuskampanjan, jolla halutaan muistuttaa turisteja jylhillä rinteillä kiipeilyn vaaroista, jos jaloissa ovat haastaviin olosuhteisiin sopimattomat jalkineet.

CNN kertoo, että välinpitämättömyys ohjeistuksista voi tulla kalliiksi. Pahimmillaan väärä kenkävalinta voi aiheuttaa jopa 2500 euron sakot. Esimerkkinä olosuhteisiin soveltumattomista kengistä, joiden käyttö voi johtaa sakkojen saamiseen, mainitaan varvassandaalit.

Kampanjan taustat juontuvat siihen, että Cinque Terren alueella toimivat pelastustyöntekijät ovat leipiintyneet maasto-olosuhteisiin heikosti varustautuneiden turistien pelastamiseen kiipelistä.
CNN:n mukaan alueella on kaavailtu myös erityisen veron perimistä Cinque Terrellä vierailevilta matkailijoilta. Helmikuussa Venetsian kaupunki päätti alkaa periä pääsymaksua turisteilta, jotka käyvät kaupungissa päivämatkalla.

Lue lisää: Venetsia alkaa periä päiväturisteilta pääsymaksua – hinta nousee ensi vuonna kohisten

Cinque Terren kylät (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore) sekä niitä ympäröivät vuorenrinteet muodostavat kansallispuiston ja alue on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1997.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt