Matkailija, ole tarkkana: Video näyttää, kuinka näppärästi röyhkeä rosvous käy lentokentällä

rac

Julkaistu:

Suur-Lontoon poliisi julkaisi videon siitä, miten helposti valvomattomat matkatavarat voidaan varastaa lentokentällä.
Suur-Lontoon poliisi julkaisi kuvia häpeilemättömästä käsilaukun varastamisesta Heathrow'n lentoasemalta. He julkaisivat tapahtumista selvityksen Suur-Lontoon poliisin verkkosivuilla.

– Muistutamme matkustajia pitämään matkatavaroistaan hyvää huolta. Matkatavaroita ei saa jättää valvomatta, sillä muuten matkatavaroiden varastaminen käy nopeasti, tapausta tutkinut Jon Houston Suur-Lontoon poliisista kertoo.

Kuvat ovat poliisin selvittämästä rikoksesta, joka tapahtui 31.10.2018.

– Lentokentällä ei pidä olla varomaton. Tässäkin tapauksessa varastetussa laukussa oli rahaa, koruja ja uhrien passit, hän kertoo.

Valvontakameran videolla näkyy, miten rikosta suunnitteleva pariskunta naureskelee etsiessään sopivaa uhria. He valitsevat uhrikseen pariskunnan, joka on juuri tullut kentälle Ghanasta.

Kun pariskunta kääntää selkänsä matkatavaroilleen, toinen tekijöistä siirtyy toisen uhrin viereen kaupan tiskille. Hän estää samalla hyväuskoisia uhrejaan näkemästä, miten toinen tekijöistä lähestyy uhrien laukkuja. Tekijä pitää takkiaan olkapäällään peittääkseen sen, että hän nappaa samalla käsilaukun nopealla liikkeellä.

Heti tämän jälkeen tekijäkaksikko poistuu kaupasta.

Kun Ghanasta saapunut pariskunta tajuaa, että heidän laukkunsa on viety, he kertovat heti lentokentän poliiseille laukun varkaudesta. Poliisi alkaa paikantaa tekijöitä lentokentän turvakameroiden videoiden perusteella.

Tekijöiden liikkeet selviävät poliisille nopeasti. Tekijäkaksikko yritti turhaan harhauttaa poliisia siten, että he ajoivat ennen tekoa itse lentokentän parkkihalliin, mutta heidän poikansa haki heidät teon jälkeen parkkihallista.

Poliisi sai tekijät kiinni 48 tunnissa tekijöiden kotoa edelleen halussaan osa saalista. Toisen tekijän ranteensa löytyi myös varastettu Armanin kello. Myöhemmin kaikki kolme tekoon osallista saivat rangaistuksen tuomioistuimessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt