Albania on Euroopan kuumin nouseva kohde – 3 vinkkiä satumaisen kauniiseen ja edulliseen maahan - Matkat - Ilta-Sanomat

Tässä on Euroopan kuumin nouseva kohde – 3 vinkkiä satumaisen kauniiseen ja edulliseen Albaniaan

Albaniaa pidetään nousevana matkakohteena.

Julkaistu: 28.2.2019 16:29

Albaniaa kutsutaan yhdeksi kuumimmista nousevista matkailumaista. Tarjolla on kullanvärisiä hiekkarantoja, erikoisia nähtävyyksiä ja kauniita patikointimaisemia.

Kreikan ja Pohjois-Makedonian naapurissa sijaitseva Albania on Euroopan värikäs matkailu-uutuus, josta tuntuvat kohisevan nyt kaikki.

Vuonna 2018 Lonely Planet valitsi Albanian pääkaupungin Tiranan vuoden parhaiden Eurooppa-kohteiden joukkoon ja alkuvuodesta 2019 järjestetyillä matkamessuilla muun muassa TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kuvaili Albaniaa ”uudeksi Montenegroksi”.

Matkailupiireissä Albaniaa on kuvailtu myös sanaparilla uusi Kroatia. Lempinimet viittaavat muun muassa Albanian kauniiseen luontoon. Maassa riittää kauniita rantoja koluttaviksi.

Matkailualalla Albaniaa, nousevaa matkakohdetta, kutsutaan muun muassa uudeksi Kroatiaksi.

Albanian suosion kasvu näkyy myös matkatoimistoissa. Esimerkiksi TUI ja Tjäreborg ovat nostaneet Albanian listoilleen. Maan suosio on nähty myös nettimatkatoimisto Ebookersilla.

Yritys kertoi joulukuussa tiedotteessa, että Ebookersin Albanian-matkailu oli kasvanut tammi-syyskuussa 65 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna.

Koskematon Albania kiehtoo

Mitä nähtävää matkailijoilla siis Albaniassa on?

Ainakin ihmiset, vinkkaa tiedotteessa Ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

– Kysytpä keneltä vaan Albaniassa käyneeltä, niin ensimmäiseksi he kehuvat poikkeuksellisen ystävällisiä ihmisiä, jotka pitävät todella huolta matkailijasta. Varmasti Albanian suhteellinen koskemattomuus myös viehättää. Albaniassa on mahdollista nähdä ja kokea ainutlaatuisia asioita.

Albania kiehtoo matkailijoita toki myös nähtävyyksiensä takia.

Tiranassa pistäytyvien ei sovi jättää väliin diktaattori Enver Hoxhan mausoleumiksi 1980-luvulla rakennettua pyramidia.

Pääkaupunki Tiranassa pistäytyvien ei sovi jättää väliin kolhoa, mutta kiehtovaa, diktaattori Enver Hoxhan mausoleumiksi 1980-luvulla rakennettua pyramidia.

Kun matkaa jatkaa pohjoiseen, voi tutustua Albanian uskomattomaan luontoon. Maan suosituimmat vaelluskohteet sijaitsevat nimittäin maan pohjoisreunalla Valbonën ympäristössä. Maisemiltaan Albania on vaikuttava: metsät, vuoristot, järvet ja rannat houkuttelevat vaeltamaan.

Etelässä sijaitsee sen sijaan 1800-luvun ottomaanitalojen koristama Gjirokasterin vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Suhteellisen koskematon ja kaunis sisämaan kohde on autenttista Albaniaa parhaimmillaan, Ebookers kehuu.

Kala-festivaalit tarjoavat musiikin lisäksi kauniita maisemia, joogaa ja gastronomisia nautintoja.

Eteläosassa maata sijaitsee myös kiehtova kesäkohde Dhërmi, jonne kannattaa matkustaa juhannusviikolla. Tuolloin Adrianmeren huikeissa maisemissa järjestetään Kala-festivaali.

Musiikin ohella satumaisissa maisemissa voi nauttia kultaisista hiekkarannoista, kristallinkirkkaista vesistä, joogasta ja hyvästä ruoasta.

Matka-aika seitsemän tuntia

Albaniaan ei tällä hetkellä ole suoria lentoja, mutta maahan voi lentää esimerkiksi Münchenin tai Istanbulin kautta. Välilaskuineen lentoaika on noin seitsemän tuntia.

Vaihtoehtoisesti Albaniaan voi matkustaa kätevästi myös Kreikan Korfun kautta, jonne Helsingistä pääsee suoralla lennolla.

Matkailulle Albanian sisällä on varattava aikaa. Tiet voivat olla huonossa kunnossa ja julkinen liikenne arvaamatonta. Telegraph-lehden mukaan bussit lähtevät liikkeelle usein, ei aikataulujen mukaisesti, vaan vasta sitten, kun liikenneväline on täynnä.

Osittainen lähde: Telegraph.co.uk

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?