6 ihanaa hostellisuosikkia Suomesta – yhtä hehkutetaan maailmalla

Julkaistu:

Hostellit
Tunnetko näitä hostellihelmiä Suomesta?
Teetkö jo suunnitelmia seuraavalle lomallesi?

Miksi et yöpyisi jossakin Suomen persoonallisista hostelleista? Vinkit viehättäviin hostelleihin vinkkaa Ilta-Sanomille palvelukoordinaattori Maarit Kokko Suomen Hostellijärjestöstä.

Helmien joukossa on erikoisia majoitusvaihtoehtoja aina design-hostelleista Vuoden Hostelliksi valittuun helmeen.

Circus Hostel Holken, Inkoo

Miksipä et toteuttaisi yhtä lapsuuden unelmista ja varaisi yösijaa vanhasta sirkusvaunusta?

Tällainen mahdollisuus on tarjolla Inkoossa, jossa sijaitseva Circus Hostel Holken tarjoaa majoituksia kulkijoille kevät-, kesä- ja syyskuukausina. Perhehostellin erikoisuus ovat vanhat sirkusvaunut, mutta majoitusta on tarjolla myös aitassa tai hirsituvassa.


Circus Hostel Holken on erityisen suosittu myös pyöräilijöiden parissa, jotka tekevät matkan Turusta Helsinkiin.


Kyseessä ei ole pelkkä hostelli, vaan kulttuurikeskus. Isäntäpariskunta Maria ja Pekka von Cräutlein vuokraavat paikkaa muun muassa juhlia, leirikouluja ja konserttien pitoa varten.

Inkoo palkitsi yrittäjäpariskunnan Vuoden yrittäjinä vuonna 2018.

Laivahostel s/s Bore, Turku

Merenkulun historian tuntevan on liki pakko yöpyä tässä Turun helmessä, Aurajoen varrella sijaitsevassa Laivahostelli S/S Boressa.

Kyseessä on entinen ruotsinlaiva, joka seilasi 17 vuotta Turku-Maarianhamina-Tukholma-väliä.


Vuonna 1960 valmistunut S/S Bore on seilannut myös Kristiina Regina -nimellä kansainvälisessä risteilyliikenteessä.

Turussa laiva on ollut vuodesta 2010 lähtien.

S/S Bore on kiehtova yöpymiskohde, sillä siellä on pysyvä museonäyttely, joka kertoo laivan eri vaiheista. Tämän lisäksi kyseessä on todellinen kouluelämän laboratorio, sillä hostellitoimintaa hoitavat Turun ammatti-instituutin opiskelijat. Opiskelijoiden ohjauksesta vastaa hostellin henkilökunta.

Local Culture Hostel & Cafe, Jyväskylä ja Dream Hostel, Tampere

Pidätkö hostelleista, mutta olet armoton esteetikko, joka haluaa ympärilleen kauneutta?

Jyväskylässä ja Tampereella sijaitsevat hostellit sopivat matkaajille, jotka vaativat sisustukselta enemmän kuin tavanomaisen verran.


Jyväskylässä sijaitseva Local Culture Hostel & Cafe sijaitsee kauniissa kivitalossa, ja upea on itse hostellikin. Hostellin jokainen huone on sisustettu oman teeman mukaisesti, esimerkiksi kangasmetsän, idyllisen kesämökin tai kukkakedon tyyliin.


Local Culture Hostel & Cafe ei muuten ole pelkkä majapaikka, sillä siellä järjestetään jatkuvasti tapahtumia. Hostelli hemmottelee myös vegaaneita, sillä kahvilasta löytyy ainoastaan kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.
Toinen sisustajaystävällinen hostelli sijaitsee Tampereella. Dream Hostel on sisustettu suomalaiseen designiin luottaen. Hostelli on saanut huomiota myös arkkitehtipiireissä, sillä arkkitehtuuriin erikoistunut Dezeen-sivusto on huomioinut hostellin julkaisussaan. Muutama vuosi sitten brittilehti The Guardian valitsi hostellin kymmenen parhaan design-hostellin joukkoon Euroopassa.

Kuerkievari, Äkäslompolo

Lappi tunnetaan matkakohteena, jossa asuminen ei ole edullisimmasta päästä.


Mikset siis valitsisi seuraavalla Lapin reissullasi hostellia? Kuerkievari sijaitsee Äkäslompolossa, joten se sopii aktiivisesta lomasta pitäville. Lähimmälle hiihtohissille on vain vajaan vartin ajomatka.

Kuerkievarissa on sekä hotelli että hostelli: hostellihuoneita on 13 kappaletta.

Tapion tupa, Kalajoki

Vuoden Hostelliksi vuonna 2019 valittu Tapion Tupa sijaitsee komealla paikalla Kalajoen Hiekkasärkillä. Kyseessä on talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka, joka saa kehuja valinnan tehneeltä Suomen Hostellijärjestöltä viihtyisyydestä ja henkilökunnanystävällisyydestä.

Tapion Tuvan toiminta pohjaa suomalaisuuteen, ja matkailijoille annetaankin aitoja kokemuksia paikallisesta kulttuurista. Tapion Tuvalta löytyy lisäksi oma vesipuisto Tapioland, vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä ympäri vuoden avoinna oleva leirintäalue.

Majoittua voi huoneissa, huoneistoissa tai aitoissa. Vuodepaikkoja on kesäkaudella jopa 150.


Korjattu juttuun Laivahostelli s/s Boren nimi 18.2. klo 16.03.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt