Matkat

6 uskomatonta paikkaa, joiden et uskoisi sijaitsevan Euroopassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Eurooppa
Tunnetko näitä helmiä?
Kyllästyitkö iänikuisiin, kaikkien tuntemiin turistikohteisiin?

Lisää seuraavalle matkalistallesi nämä, hieman tuntemattomammat matkakohteet. Näissä kohteissa on jotakin niin taianomaista, että on vaikea kuvitella niiden sijaitsevan Euroopassa.

Burano, Italia


Rakastatko värejä?

Suoranaisen värikylvyn saa Buranon kaupungissa Italiassa, joka tunnetaan muun muassa kirkkaanpunaisista, vihreistä ja pinkeistä rakennuksistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venetsian laguunissa sijaitseva saaristo on nykyään erityisesti taiteilijoiden asuttama, mutta aikoinaan siellä tehtiin Euroopan upeinta pitsiä.

Paikka on kuin tehty kuvia mielellään napsivien matkailijoiden tarpeisiin. Minne tahansa katsotkaan, näet jotakin kaunista, jota ikuistaa.

Shoppailtavaakin alueelta löytyy. Burano tunnetaan yhä lukuisista käsityöputiikeistaan.


Kravicen vesiputoukset, Bosnia ja Herzegovina

Bosnia ja Herzegovinassa sijaitsevat Kravicen vesiputoukset ovat saaneet lempinimen ”Minikokoiset Niagaran putoukset”. Nämä 25 metriin kohoava nähtävyys sijaitsee 40 kilometrin päässä Mostarista tai 180 kilometrin päässä Sarajevosta.

Ota mukaan uimapuku, sillä kesällä vesiputouksien ympärillä voi nimittäin uida. Varaa laukkuun myös lämmintä vaatetta, sillä vesi on putouksilla erityisen viileää.

Dinant, Belgia


90 kilometrin päässä Brysselistä sijaitseva Dinant on pikkukaupunki Maasjoen rannalla.

Dinantin erikoisuus on joen edessä sijaitseva tiivis talorivistö, jonka keskellä sijaitsee näyttävä Dinantin katedraali.

Alue sopii erityisen hyvin matkakohteeksi sporttisille. Ympäristössä on nimittäin monia merkittyjä vaellusreittejä. Myös musiikinystävät saavat paikasta jotakin irti. Kyseessä on nimittäin saksofonin keksineen Adolphe Saxin synnyinpaikka.

Civita di Bagnoregio, Italia

Etruskien noin 500 vuotta ennen ajanlaskua perustama Civita di Bagnoregio näyttää satumaisen upealta. Rakennuskanta on pääosin keskiajalta ja renessanssin ajalta.


Alueella asuu enää kymmenen ihmistä. Tästä syystä Civita di Bagnoregio on saanut lempinimen Kuoleva kaupunki, La cittâ che muore.

Nimitys on toki harhaanjohtava, sillä alue kiehtoo lukuisia turisteja. Italian kauneimmaksi paikaksi valittu Civita di Bagnoregio sijaitsee Keski-Italiassa, noin 115 kilometrin päässä Roomasta.

Faial, Portugali


Portugalin Faial on saari, joka on osa Azoreita. Diogo de Silven löytämä paratiisi tunnetaan tuliperäisistä maisemistaan ja suloisista, sinisellä maalilla maalatuista taloistaan. Faial on 15 000 henkilön kotisaari.

Turisteille järjestetään muun muassa valaiden ja delfiinien bongausretkiä. Saaren uimarannat ovat niin ikään kiehtovia. Hiekka on niissä mustaa.

Ohridjärvi, Pohjois-Makedonia

Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopjeen pääsee ensi kesästä lähtien suorilla lennoilla Turusta.


Pohjois-Makedonian säkenöivä tähti Ohridjärvi sijaitsee kuitenkin maan toisella laidalla, Albanian rajalla. Ohrid on Balkanin syvin järvi ja yksi Unescon maailmanperintökohteista. Järvessä elää yli 200 kotoperäistä eliölajia.

Järven ympäristö on suosittua matkailualuetta. Turisteille riittää runsaasti nähtävää aina kalastajakylistä, keskiaikaisiin kirkkoihin ja roomalaisiin amfiteattereihin.

Korjattu juttuun Makedonian uusi virallinen nimi Pohjois-Makedonia 12.2. klo 11.48.

Lähteet: theculturetrip.com, ohrid.com, IS-arkisto

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt