Matkat

Lentoemäntä paljastaa, millaista työ on lentoyhtiössä, joka tunnetaan hulppeasta ykkösluokastaan: ”Yritän ottaa tästä kaiken irti”

Julkaistu:

Lentoemäntä
Lentoemäntä Lauren Guilfoyle työskentelee Emirates-lentoyhtiössä, joka tunnetaan muun muassa hulppeasta ykkösluokastaan. Parempaan istuinluokkaan ei pääse töihin kuka tahansa.
Arabiemiraateissa kotipaikkaansa pitävä lentoyhtiö Emirates tunnetaan luksusyhtiön lentoyhtiön maineestaan sekä hulppeista ykkösluokistaan.

Vastikään Emirates sai julkisuutta Twitter-kuvasta, jossa lentoyhtiön kone näytti olevan päällystetty, ei enempää eikä vähempää kuin timanteilla. Maine luksusyhtiön tempauksesta kirisi jo sosiaalisessa mediassa, kunnes selvisi, että kyseessä oli pelkkä kuvamanipulaatio, Daily Mail kertoo.

Emirates on valittu aiemmin myös maailman parhaaksi lentoyhtiöksi TripAdvisorin äänestyksessä.

Tuoreessa lentoyhtiöitä paremmuusjärjestykseen laittavassa Airlineratings.comin listauksessa parhaaksi lentoyhtiöksi valittiin Singapore Airlines, mutta huonosti ei pärjännyt Emirateskaan. Se valittiin maailman parhaaksi lentoyhtiöksi kaukolentoja koskevassa kategoriassa Aasiassa ja Lähi-Idässä. Lentoyhtiö vei voiton myös parhaasta viihdetarjonnasta lennolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Lentoemäntänä Emiratesilla työskentelevä Lauren Guilfoyle kertoo nyt Reader´s Digestin haastattelussa, minkälaista työ luksusyhtiön maineessa olevassa lentoyhtiössä on.


Aivan ensimmäisenä lentoemäntä toteaa, että työssä on toki samat haasteet kuin muussakin lentoemännän työssä. Vaikeinta on pysytellä positiivisena silloin, kun lento kestää lukuisia tunteja. Vaihteleva työrytmi myös sekoittaa helposti unirytmin.

Kaiken lisäksi työkaverit vaihtuvat jatkuvasti.

– Työskentelemme usein yhdessä yhden lennon ajan, emmekä tuskin näe toisiamme uudestaan, nainen kertoo Reader´s Digestille.

Toisaalta, välillä työ tarjoilee myös huippuhetkiä.

Emiratesin ykkösluokka tunnetaan nimittäin paikkana, jossa työskentely on tavallista turistiluokan matkustamoa taatusti hulppeampaa.

Ilta-Sanomat on aiemmin esitellyt Emiratesin uusimman, huikean ykkösluokan, jonka inspiraationa on toiminut autovalmistaja Mercedes-Benzin ylellinen S-sarja.

Ykkösluokkia on Boeing 777 -koneissa jokaisessa kuusi. Lattiasta kattoon ulottuvat säleovet sulkevat muun hälinän ulkopuolelle ja paneloidut seinät tuovat mieleen junan tai laivan luksushytin menneiltä ajoilta. Matkustaja voi kutsua henkilökohtaisen lentoemännän milloin tahansa videopuhelulla. Ja mikäli haluaa istua koko matkan täysin omissa oloissaan, henkilökunta tarjoilee ruokaa ja juomaa pyydettäessä palveluikkunan kautta.
Emiratesilla työskentelevät joutuvat tietenkin näkemään hieman ylimääräistä vaivaa ennen kuin ura bisnes- tai ykkösluokassa urkenee.


Lauren Guilfoylen mukaan bisnes- tai ykkösluokkaan tulevat valituksi henkilöt, joilla on kyky panostaa asiakkaisiin pikkaisen tavanomaista enemmän. Tämän lisäksi työvuosia tulee olla Emiratesilla takana 2– 3 vuotta.

Ennen bisnes- tai ykkösluokkaan siirtymistä lentohenkilökunta käy muun muassa viinikoulutuksessa, sillä viinivalikoima poikkeaa turistiluokan valikoimasta.

– Meillä täytyy olla täysi ymmärrys mitä olemme tarjoilemassa, oli sitten kyse vanhan tai uuden maailman viineistä, samppanjasta tai bourbonista, Guilfoyle selittää.

Saanut kehuja ruoastaan

Lentokoneruokaa kuvaillaan harvoin ylistävin sanankääntein, mutta Emirates on saanut kehuja myös ruoastaan. Emiratesin ruoka valittiin parhaaksi muun muassa tässä Readers Digestin listauksessa.

Lauren Guilfoylenin ruokasuosikki löytyy Emiratesin lennolta Dubai-Milano-reitillä.

Siellä tarjoiltavaa lasagnea Guilfoylen kuvailee lyömättömäksi.

– Kun työskentelin reitillä ensimmäistä kertaa, ajattelin ettei kukaan italialaisista tule tilaamaan sitä, sillä heillä on tapana olla hyvin tarkkoja italialaisen ruoan suhteen. Yllätyksekseni sitä halusivat kaikki niin, että ruoka loppui kesken. Se on supermaittavaa, Guilfoylen kehuu.

Luontaisetuna maailmankansalaisuus

Lentohenkilökunta ei toki tee työtä pelkästään asiakkaitaan varten. Täytyyhän työnteosta nauttia myös itsensä vuoksi.


Lentoemäntä Guilfoylen rakastaa työtään, eikä vähiten siksi, että työn luontaisedut ovat varsin houkuttelevat. Yhtenä viikkona voit päästä illalliselle Malediiveille ja seuraavana viikkona saatat astella Mumbain ruuhkaisia katuja.

– Olen juhlinut uutta vuotta Bangkokissa, osallistunut MM-kisoihin Moskovassa ja Octoberfestiin Munchenissa, Guilfoylen selittää.

Lentoemännän työn myötä kasvaa siis todelliseksi maailmankansalaiseksi. Guilfoylen kertoo, että hänellä on työkavereinaan 135 eri kansallisuutta, joten uusia kieliä, tai ainakin sanontoja, tulee opittua työn ohessa. Samalla tulee opittua paljon muitakin tapoja toisista kulttuureista.

– Minulla ei olisi tätä mahdollisuutta missään muussa työssä. Yritän ottaa tästä kaiken irti ja oppia niin paljon kuin mahdollista, lentoemäntä hehkuttaa.

Kuinka ehostus pysyy eheänä? Lentoemäntä Lauren Guilfoylen keinot

  • Juo litroittain vettä lennolla
  • Pidä huulirasvaa lähellä taskussa
  • Varaa lennolle mukaan kookosöljyä, aloe vera –geeliä ja ruusuvettä
”Suihkuttelen ruusuvettä kasvoilleni lennon aikana, jotta kasvoni pysyvät kostutettuina ja raikkaina.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt