Matkat

Onko tässä maailman paras työ? Matkusta ilmaiseksi, viikkopalkka 2 400 euroa

Julkaistu:

Matkusta
Laivanvarustamo etsii työntekijäksi henkilöä, joka on valmis matkustamaan koko sydämensä kyllyydestä.
Matkailualan yritykset ovat viime vuosina kunnostautuneet ”unelmien työpaikkalistauksissaan”, joissa innokkaille matkailijoille tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia nähdä maailmaa ja tehdä samalla unelmien töitä.

Julkisuudessa esillä olleet työtarjoukset ovat vaihdelleet kreikkalaissaaren kissanhoitajasta oman yksityissaaren pyörittämiseen.

Kreikkalaiselle ”pienelle paratiisisaarelle” haettiin aiemmin kissanhoitajaa.

Haetaan rohkeaa seikkailijaa risteilijälle

Laivanvarustamon työtarjous nostaa unelmatyön kuitenkin aivan uudelle tasolle, matkailualan julkaisu Travel + Leisure kertoo.

Maailman suurimpiin laivanvarustamoihin kuuluva Royal Carribbean etsii työhön henkilöä, joka pystyy matkustamaan ympäri maailmaa ja dokumentoimaan kaiken sosiaaliseen mediaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erityisen hyvin pesti sopii heille, joilla on adrenaliinia veressään ja taito ikuistaa hetki sosiaalisen median päivityksiin.

Rohkeutta tarvitaan, sillä risteilyohjelmiin saattaa kuulua monia seikkailulajeja, kuten vaijeriliukuja, kuumailmapalloreissuja tai koskenlaskua.

Työn kohokohtiin kuuluu tietenkin myös eri maiden näkeminen. Työntekijäksi valittu pääsee matkalle Alaskaan, Portugaliin, Norjaan, Dubaihin, Japaniin ja Royal Carribbeanin omalle yksityissaarelle CocoCaylle.

Eikä tätä kaikkea tarvitse tehdä ilmaiseksi.

Matkatyöstä maksetaan varsin kelvollinen summa, noin 2 400 euroa viikossa. Tämän lisäksi työntekijälle kustannetaan ilmaiseksi ruoat, matkaliput ja ateriat.

Valitettavasti pesti ei ole tarkoitettu suomalaisille. Työntekijäksi valitaan yli 21-vuotias irlantilainen tai britti.

Lentoyhtiö etsii tarinankertojaa

Jos risteilymatkustaminen ei kiinnosta, innokkaille matkailijoille riittää myös muita mahdollisuuksia tehdä harrastuksesta ammatti.

Amerikkalainen lentoyhtiö Southwest Airlines tarjoaa aktiivisille Instagramin käyttäjille työtä, jossa lennetään paikasta paikkaan ja ikuistetaan matkat sosiaaliseen mediaan, USA Today kertoo.


Tarinankertojien matkakohteisiin kuuluu kohteita Yhdysvalloissa, Meksikossa, Karibialla ja Keski-Amerikassa.

Työntekijöitä valitaan kymmenen kappaletta, mutta 24 matkan sisältävä lentolippu tarjotaan vain yhdelle.

Italialainen talo yhdellä eurolla, 9 000 euroa muutosta

Matkailualalta löytyy mahdollisuuksia myös kotona viihtyvälle ihmistyypille.

Vuonna 2014 sisialainen Gangin kylä houkutteli muualla asuvia muuttamaan idylliseen vuoristokylään myymällä taloja vain yhden euron hintaan. Ostajien tuli maksaa 5 000 euron takuu siitä, että he kunnostavat talon, eivätkä jätä sitä tyhjäksi. Tarkoitus oli elävöittää ränsistyneeseen kuntoon jäänyttä pikkukylää.
Tämän jälkeen vastaavia tempauksia on nähty muuallakin.

Tänä vuonna italialainen Sambucan kylä laittoi asuntoja myyntiin samaisella euron mitättömällä summalla. Diiliin kuuluu Gangin kylän tapaan kunnostusvastuu.


Italialaisen Alppi-kylä Locanan tuore muuttotarjous kuulostaa tätäkin houkuttelevammalta.

CNN:n mukaan perheille maksetaan 9 000–10 200 euroa, jos he ovat valmiita muuttamaan asukaspulasta kärsivään pikkukylään.

Muuttotarjous koskee myös suomalaisia, sillä asukkaiksi kelpaavat niin italialaiset kuin ulkomailta tulevat. Vaatimukset ovat kuitenkin seuraavat: yksi lapsi ja vähintään 6 000 euron vuositulot ovat minimivaatimus kylään muutolle.

Lapsivaatimukselle löytyy pätevä perustelu: kylän koulu on lakkautusuhan alla, joten uusia oppilaita kaivataan kipeästi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt